Annonce
Annonce
Annonce
Cykling

Rolf Sørensen indrømmer brug af doping

Cykelrytteren indrømmer brug af epo og kortison.

Gem til liste

Rolf Sørensen

Rolf Sørensen, f. 1965, dansk cykelrytter, professionel siden 1986.

Han har først og fremmest kørt for italienske hold, siden 1996 dog for det hollandske Rabobank. Sørensen har vundet mere end 50 betydende internationale landevejsløb, bl.a. Paris-Tours 1990, Paris-Bruxelles 1992 og 1994, Liège-Bastogne-Liège 1993, Holland Rundt 1996 og 1998 samt Flandern Rundt 1997.

Han har vundet to etapesejre i Tour de France (1991 og 1994) og fik OL-sølv i landevej, samlet start, 1996.

Sørensen indstillede sin karriere som aktiv i 2002, men har siden fungeret som manager, rådgiver for unge ryttere samt kommentator for tv.

Kilde: Den Store Danske

Cykelrytteren Rolf Sørensen indrømmer nu, at han har benyttet sig af doping i sin tid som aktiv.

Efter at flere tidligere danske cykelprofiler forlængst har tilstået, at de benyttede sig af ulovlige præstationsfremmende midler, står TV 2-kommentatoren nu også frem.

»Det må vist være på tide, at også jeg - længe ventet - indrømmer, at have været en del af den Epo-epoke der var en del af cykelsporten i 90'erne«.

»Mit navn er Rolf Sørensen og ja, - jeg har også brugt Epo periodevis i 90'erne. Jeg har ligeledes i enkelte tilfælde benyttet stoffet kortison«, skriver Rolf Sørensen blandt andet i en pressemeddelelse.

Indrømmer for sent
Her fortæller han også, at tilståelsen falder, fordi han vil videre med sit liv og fortsætte sit engagement i cykelsporten.

Han erkender også, at indrømmelsen er kommet alt for sent.

Han forklarer, at han følte, at han var nødt til at benytte sig af doping for at konkurrere med de andre ryttere på lige fod.

Rolf Sørensen erkender også, at indrømmelsen er kommet alt for sent, og at han langt tidligere burde have gjort rent bord.

»At dette ikke er sket, er alene mit ansvar og jeg undskylder oprigtigt og med stor ydmyghed for min sendrægtighed«, oplyser Rolf Sørensen.

Det er halvanden måned siden, at Michael Rasmussen indrømmede brug af doping. På et pressemøde indrømmede han brug af epo, væktshormon, testosteron, insulin, kortison og blodtransfusioner i en periode fra 1998 til 2010.

LÆS MERE Russer afviser Michael Rasmussens dopinganklage

Samtidig oplyste han, at han vil lægge kortene på bordet over for antidoping-myndighederne. Blandt andet har han angivet tidligere kollegaer for at have benyttet doping.

Rolf Sørensen er den mest vindende danske cykelrytter nogensinde på landevejen.

Han har vundet klassikere som Flandern Rundt (1997) og Liege-Bastogne-Liege (1993), ligesom det også er blevet til etapesejre i Tour de France og Giro d'Italia.

Han vandt desuden sølv ved OL i Atlanta i 1996.

PolitikenPlus
 • Bikeray IV Evo Den mindste pandelampe i Bikerays sortiment men stadig en kraftkarl med sine fire Cree XPG2-dioder, der giver 1.500 lumen i lysoutput ? rigeligt til at lyse det meste af skoven op. Brændetid:4 timer.

  1.000 kr. Spar 350 kr. Læs mere
 • Falke RU Energizing Blød og behagelig kompressionsløbestrømpe, der hjælper til at give et bedre tilbageløb i underbenets vener, således at affaldsstoffer hurtigere fjernes, så muskeltrætheden mindskes.

  275 kr. Spar 94 kr. Læs mere
 • Fusion Hot Long Vintertight Varm og lækker vintertight - perfekt til den danske vinter. Tighten er lavet i et godt svedtransporterende og blødt materiale, der holder dig tør og tempereret pga. den plyssede inderside.

  525 kr. Spar 175 kr. Læs mere
 • GripGrab Running Expert Running Expert er en high-end løbehandske, som giver fremragende isolering kombineret med enestående åndbarhed.

  185 kr. Spar 90 kr. Læs mere
 • Craft ER Weather Jacket Med denne vind- og vandtætte løbejakke vil du kunne overkomme alle de udfordringer den danske vinter kan byde på, uanset om det sner, blæser eller regner.

  1.000 kr. Spar 400 kr. Læs mere