Annonce
Annonce
Annonce
Fodbold

OB kan stille yngste hold nogen sinde

Karantæner og skader udhuler erfaringen på det kriseramte Superligahold.

Gem til liste

Efter fem kampe i træk uden en sejr er OB raslet helt ned i Superligaens farezone, og det bliver op til et purungt fodboldhold at forsøge at knække kurven.

Poul Hansen har endnu ikke prøvet at vinde som OB-træner, og han må i aftenens udekamp mod Silkeborg klare sig uden adskillige af sine mest erfarne spillere.

Læs ogsåFrustreret Poul Hansen vil give linjevogter synsprøve

Kalilou Traoré (24 år), Erik Djemba-Djemba og Bernard Mendy (begge 30) er alle ramt af karantæne og desuden Andreas Johansson og Hans Henrik Andreasen (begge 33), Mads Toppel (30) og Tore Reginiussen (26) ude med skader.

Derfor har Poul Hansen i sin 17-mandstrup ikke færre end 7 spillere på 21 år eller derunder.

16-årig er med igen
Yngst er Mads Raben, der i sidste uge mod OB fik debut som den næstyngste spiller nogen sinde i Superligaen.

Mads Raben debuterede mod AGF i en alder af 16 år og 75 dage, hvilket gjorde ham 40 dage ændre end rekordholderen Kenneth Zohore, der debuterede for FC København mod AGF i marts 2010.

LÆS ARTIKELKriseramte OB blev snydt for mål og tabte igen

Afhængigt af hvordan Poul Hansen vælger at bruge Daniel Høegh (21 år), Oliver Larsen (20), Christian Sørensen (19), Kasper Larsen (19), Rasmus Falk (20) og Bashkim Kadrii (20) kan OB ende med det yngste Superligahold i klubbens historie.

Comeback til Jesper Christiansen
I 1991 stillede OB op mod Vejle med en gennemsnitsalder på 23 år og 149 dage, og det kan blive overgået i aften, selv om OB giver comeback til en 34-årig.

Landsholdsemnet Jesper Christiansen er for første gang siden sin ankomst til klubben fra Elfsborg til disposition i målet, som Stefan Wessels og Mads Toppel på har vogtet i denne sæson.

Læs ogsåOB-lejren efterlyser mere aggressivitet

Rekorden som alle tiders yngste Superligahold kan OB dog ikke slå, eftersom FC Midtjylland for to år siden mod AGF stillede med et hold, hvor gennemsnitsalderen var 21 år og 254 dage.

Bliv ven med Politiken

PolitikenPlus
 • Miiego AL3 Freedom AL3 Freedom fra MIIEGO er trådløse høretelefoner specialdesignet til sport med god/stabil pasform og lang batteritid. Fås i både en herre- og en dameversion.

  375 kr. Spar 125 kr. Læs mere
 • Nike 7'' Trail Kiger Short Løbeshorts med god bevægelsfrihed og pasform. Shorten er udviklet til anvendelse i terrænet som er kendetegnet ved skiftende tempo og intensitet. Derfor fungerer shorten ved både høj og lav puls.

  335 kr. Spar 115 kr. Læs mere
 • Kari Traa Butterfly Longsleeve Langærmet undertrøje med en blød og lækker pasform. Fremstillet ved en speciel "strikke-proces", så undertrøjen stort set er sømløs.

  300 kr. Spar 100 kr. Læs mere
 • Nike Trail Kiger Jacket Nike Printed Trail Kiger jacket er en løbejakke til dig, der søger en let løbejakke med et hav af lækre detaljer, og et design der skiller sig ud fra mængden af løbejakker.

  900 kr. Spar 300 kr. Læs mere
 • Tom Tom Runner Cardio GPS Let betjent løbeur med GPS og pulsmåling i håndleddet.

  1.900 kr. Spar 300 kr. Læs mere