Annonce
Annonce
Annonce
Fodbold

OB kan stille yngste hold nogen sinde

Karantæner og skader udhuler erfaringen på det kriseramte Superligahold.

Gem til liste

Efter fem kampe i træk uden en sejr er OB raslet helt ned i Superligaens farezone, og det bliver op til et purungt fodboldhold at forsøge at knække kurven.

Poul Hansen har endnu ikke prøvet at vinde som OB-træner, og han må i aftenens udekamp mod Silkeborg klare sig uden adskillige af sine mest erfarne spillere.

Læs ogsåFrustreret Poul Hansen vil give linjevogter synsprøve

Kalilou Traoré (24 år), Erik Djemba-Djemba og Bernard Mendy (begge 30) er alle ramt af karantæne og desuden Andreas Johansson og Hans Henrik Andreasen (begge 33), Mads Toppel (30) og Tore Reginiussen (26) ude med skader.

Derfor har Poul Hansen i sin 17-mandstrup ikke færre end 7 spillere på 21 år eller derunder.

16-årig er med igen
Yngst er Mads Raben, der i sidste uge mod OB fik debut som den næstyngste spiller nogen sinde i Superligaen.

Mads Raben debuterede mod AGF i en alder af 16 år og 75 dage, hvilket gjorde ham 40 dage ændre end rekordholderen Kenneth Zohore, der debuterede for FC København mod AGF i marts 2010.

LÆS ARTIKELKriseramte OB blev snydt for mål og tabte igen

Afhængigt af hvordan Poul Hansen vælger at bruge Daniel Høegh (21 år), Oliver Larsen (20), Christian Sørensen (19), Kasper Larsen (19), Rasmus Falk (20) og Bashkim Kadrii (20) kan OB ende med det yngste Superligahold i klubbens historie.

Comeback til Jesper Christiansen
I 1991 stillede OB op mod Vejle med en gennemsnitsalder på 23 år og 149 dage, og det kan blive overgået i aften, selv om OB giver comeback til en 34-årig.

Landsholdsemnet Jesper Christiansen er for første gang siden sin ankomst til klubben fra Elfsborg til disposition i målet, som Stefan Wessels og Mads Toppel på har vogtet i denne sæson.

Læs ogsåOB-lejren efterlyser mere aggressivitet

Rekorden som alle tiders yngste Superligahold kan OB dog ikke slå, eftersom FC Midtjylland for to år siden mod AGF stillede med et hold, hvor gennemsnitsalderen var 21 år og 254 dage.

Bliv ven med Politiken

PolitikenPlus
 • Bikeray IV Evo Den mindste pandelampe i Bikerays sortiment men stadig en kraftkarl med sine fire Cree XPG2-dioder, der giver 1.500 lumen i lysoutput ? rigeligt til at lyse det meste af skoven op. Brændetid:4 timer.

  1.000 kr. Spar 350 kr. Læs mere
 • Falke RU Energizing Blød og behagelig kompressionsløbestrømpe, der hjælper til at give et bedre tilbageløb i underbenets vener, således at affaldsstoffer hurtigere fjernes, så muskeltrætheden mindskes.

  275 kr. Spar 94 kr. Læs mere
 • Fusion Hot Long Vintertight Varm og lækker vintertight - perfekt til den danske vinter. Tighten er lavet i et godt svedtransporterende og blødt materiale, der holder dig tør og tempereret pga. den plyssede inderside.

  525 kr. Spar 175 kr. Læs mere
 • GripGrab Running Expert Running Expert er en high-end løbehandske, som giver fremragende isolering kombineret med enestående åndbarhed.

  185 kr. Spar 90 kr. Læs mere
 • Craft ER Weather Jacket Med denne vind- og vandtætte løbejakke vil du kunne overkomme alle de udfordringer den danske vinter kan byde på, uanset om det sner, blæser eller regner.

  1.000 kr. Spar 400 kr. Læs mere