Annonce
Annonce
Internationalt

Obama bakker op om topgeneral mistænkt for mailskandale

Endnu en amerikansk general er mistænkt for at have haft en affære.

Gem til liste

På trods af mistanke om »upassende adfærd«, har præsident Barack Obama fortsat tillid til general John Allen.

John Allen er øverstkommanderende for USA's styrker i Afghanistan og var udpeget som den næste øverstkommanderende for Natos styrker i Europa, men en høring i det amerikanske senat, der skulle godkende ham til den position, er nu blevet udskudt.

Det skyldes, at FBI har afsløret et stort antal email (op til 30.000) sendt mellem ham og Jill Kelley, der er et velkendt navn på de bonede gulve i Tampa, Florida.

LÆS OGSÅ General har sendt tusindvis af mail til central kvinde i sexskandale

Skandale over en flirt?
Dette ændrer dog officielt ikke ved præsident Barack Obamas støtte til 58-årige John Allen, siger Jay Carney, præsidentens pressetalsmand.

»Jeg kan fortælle jer, at præsidenten har meget høje tanker om general Allen og hans indsats for fædrelandet, ligesom han har for hans indsats i Afghanistan«, lød det fra Carney på et pressemøde ifølge BBC News.

LÆS OGSÅ General Petraeus fald fra stjernerne - som internettet så det

Det er ikke sikkert, at den heftige korrespondance dækker over andet end netop korrespondance. Ifølge en anonym embedsmand, der påstar at have læst de mange mail, er tonen allerhøjst flirtende, men ikke mere end det, skriver BBC.

Det er heller ikke sikkert, at sagen havde fået samme opmærksomhed, hvis ikke den var faldet lige i halen skandalen om general David Petraeus, den firestjernede general og CIA-chef, der måtte træde tilbage på grund af en affære med Paula Broadwell, der skrev hans biografi.

Talsmand: Pas på med konklusionerne
Obamas talsmand Jay Carney blev derfor også spurgt, om der var et større kulturproblem i militæret, men han advarede journalisterne om at drage for generelle konklusioner på baggrund af blot to sager.

Præsidenten havde stadig stor tiltro til militærets ledelse, lød det fra Jay Carney.

»Han har den største tillid til den fungerende CIA-chef, forsvarsministeren og forsvarsministeriet til at udføre de missioner, han beder dem om«, lød det på pressemødet.

LÆS OGSÅ Militærforsker: Generalers fejltrin skader Afghanistan-mission

De to generalers sager leder på forskellig vis tilbage til deres tid ved militærbasen i Tampa, Florida, og kvinden Jill Kelley.

Først og fremmest var det hende, John Allen angiveligt sendte titusindvis af mail til. Jill Kelley og hendes mand holder jævnligt fester for hele militærparnasset med tilknytning til basen i Tampa. Hendes mand, der er kirurg, har også lavet frivilligt arbejde for basen.

Men Jill Kelley er også årsagen til, at David Petraeus' affære med Paula Broadwell blev afsløret.

Da hun modtog en række truende mail i foråret, fik hun en bekendt ved FBI til at undersøge sagen. Truslerne viste sig at komme fra Paula Broadwell, og da FBI undersøgte hende, dukkede David Petraeus' affære også op til overfladen.

SE OGSÅ 10 andre topfolk, som ramte ind i sexskandaler

Ifølge amerikansk lov er det potentielt strafbart at have en udenomsægteskabelig affære, mens man arbejder ved militæret.

PolitikenPlus
 • Vinder af Guldbrikken 2014 Årets selskabsspil 2014 er et stærkt inkluderende, morsomt og kaotisk quizspil, der udforsker andre dele af vores paratviden, hvor selv de mest oplagte lette spørgsmål bliver store udfordringer.

  Pluspris 140 kr. Alm. pris 180 kr. Køb
 • Hovedtelefon Plattan Plattan er designet til at være den perfekte klassiske hovedtelefon med alle de ekstra funktioner, der gør det ud over hvad en statisk hovedtelefon ville tilbyde - en fuld størrelse on-ear-model.

  Pluspris 410 kr. Alm. pris 500 kr. Køb
 • Wild Card Køb Tivoli Wildcard til Pluspris - kun 755 kr. og få fri entré til Tivoli i hele 2015 ? både sommer, i efteråret og til det hyggelige julemarked. Og du får turpas på, hvergang du besøger haven.

  Pluspris 755 kr. Alm. pris 890 kr. Køb
 • Slimline quick fix Figuren er typisk for det, som Louise Hindsgavl står for. For hun er ikke til porcelænets traditionelle repertoire af glaserede yndigheder: hyrdedrenge, frøkner, muslingeskaller, konkylier etc.

  Pluspris 1.800 kr. Alm. pris 2.250 kr. Køb
 • Børnevippe Denne vippe giver børnene en bedre koordination og balanceevne. Derudover giver den også en social læring, da vippen kun kan benyttes via teamwork af to børn. Kan bruges både uden- og indendørs.

  Pluspris 2.649 kr. Alm. pris 3.119 kr. Køb