Internationalt

Ukraine advarer Danmark: Putins nye gaseventyr i Østersøen er en fælde

Ukrainerne føler sig truet af russernes nye gasrørledning til Tyskland, som også kan splitte Europa mellem øst og vest. Danmark står snart i en klemme, fordi EU tøver med gribe ind.

Internationalt
FOR ABONNENTER

Det er ikke hverdagskost, at den danske statsminister begynder at skælde EU’s chefer ud midt under et europæisk topmøde. Men det var, hvad Lars Løkke Rasmussen (V) gjorde sammen med sin polske kollega, da EU-landenes ledere i sidste uge var samlet i Bruxelles.

I skarpe vendinger rykkede Lars Løkke og Polens leder, Beata Szydlo, kommissionsformand Jean-Claude Juncker for en vurdering af, hvorvidt Ruslands store gasprojekt Nord Stream 2 overholder alle EU’s regler og love.

Både Danmark, Sverige og en række østeuropæiske lande har nemlig i over et år bedt om sådan en vurdering, men kommissionen har stadig intet leveret.

Statsministerens hastværk skyldes, at danske myndigheder i løbet af få uger vil modtage en ansøgning, der beder om Danmarks godkendelse af et energiprojekt med potentielt meget vidtrækkende storpolitiske konsekvenser.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce