Vladimir Putins tidligere livvagt guvernør Aleksej Djumin bliver i russiske medier fremhævet som en oplagt kandidat til præsidentvalget i 2024.
Foto: Mikhail Klimentyev/AP

Vladimir Putins tidligere livvagt guvernør Aleksej Djumin bliver i russiske medier fremhævet som en oplagt kandidat til præsidentvalget i 2024.

Rusland

Er der et Rusland efter Vladimir Putin?

De fleste regner med, at Putin tager en periode til som præsident. Men hvad sker der i 2024? Eller hvis han pludselig dør? Måske venter en gammel kending som Dmitrij Medvedev, måske nye navne som Djumin eller Volodin.

Rusland
FOR ABONNENTER

Når Vladimir Putin sent om aftenen spiller ishockey i sin egen såkaldte natteliga, er målmanden hos modstanderne gerne Aleksej Djumin, 44 år. Han var i mange år præsidentens livvagt og er nu guvernør i Tula-regionen lidt syd for Moskva.

Putins ishockeyinteresse er af relativt ny dato. Han lærte først at løbe på skøjter i 2011. Djumin har spillet ishockey siden barndommen og overvejede efter skolen at forsøge sig som professionel målmand, men har – som Kreml-reporter Andrej Kolesnikov fra dagbladet Kommersant udtrykker det – »en forunderlig evne til at vige uden om de præsidentielle pucker«, så Putin kan score sine seks-otte mål per match.

Det er loyalitet på russisk, og loyalitet er en egenskab, Putin værdsætter højere end noget. Måske bliver Aleksej Djumin ligefrem Ruslands næste præsident.

Det er, må det erkendes, en højst spekulativ spådom om en mand, som få uden for Rusland nogensinde har hørt om. At dømme ud fra avisdatabasen Infomedia er denne artikel den første, hvor Djumin omtales i dansk dagspresse, og inden han i december 2015 blev udnævnt til generalløjtnant og viceforsvarsminister, var hans navn knap forekommet i russiske medier.

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent og få fuld adgang til Politiken i en måned for bare 1 kr.

Bliv abonnent for 1 kr

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce