Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Aldrig har mænd udstillet sig selv mere kællingeagtigt

Nu vil mænd så have ret til at sige nej tak til deres egne børn.

BoB
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hold nu op, hvor har vi lagt øre til lidt af hvert på det seneste om mænds problemer og al den særbehandling, de efterhånden trænger til.

Det er, forstår man, simpelthen synd for mænd i samfundet generelt og over én kam. Omfavnet eller nærmest kvalt af kvinder, hvor end de vender sig – i skolen, på plejehjemmet, på hospitalet, på universitetet – hiver de efter vejret for at være mænd.

Lad os i stedet for disse klaustrofobiske stereotyper om det ene eller det andet køn kalde en lille del af dem pivesjoskerne. Pivesjoskerne er svære at blive kloge på, for de vil det hele. På én gang. Den ene dag vil de være fædre med stort F og påkalde sig lige ret over deres børn i tilfælde af skilsmisse.

Man skulle tro, at de så selv havde fikset at få deres egen del af den meget lange barsel, når regeringen nu ikke vil ordne det. Men ønsket om farbarsel er for de fleste pivesjoskere kun teoretisk. For der er altid noget, der står i vejen for dem. For eksempel deres arbejdsgiver, kolleger, ekskonen, nykonen eller økonomien, som forhindrer dem i at tage barsel, og når nu de kan, og det tilmed er så vigtigt for dem at kunne vælge frit, vælger de det fra i hobetal.

Men vi har først nu hørt det vildeste. De seneste par uger har Berlingske og Facebook været platform for lancering af nok det værste forslag, BoB har hørt i årtier: at mænd skal have ret til en såkaldt ’juridisk abort’.

Pivesjoskerne vil have endnu mere frit valg på alle hylder. Det nærmest perverterede forslag om, at mænd fremover skal kunne undgå ansvaret for dem af deres seksuelle udskejelser, som ender i en graviditet.

De vil gudhjælpeos kunne sige nej til at være juridiske fædre til deres egne børn. Hvis de ikke lige gider kvinden, ungen og alt det besvær, der kan være forbundet med at tage ansvar her i livet, vil de have lov til at sætte kryds i nej-boksen og overlade ansvaret til de to mødre – den biologiske og staten – og overlade deres unger til den tvivlsomme status som ’abortbørn’.

Abort er noget skidt. Det skal udelukkende være en løsning på et socialt eller personligt problem og ikke et velfærdsgode, man bruger efter forgodtbefindende. Det er længe siden, at det forebyggende og oplysende har været en del af abortdebatten, og med det nye helt igennem ulækre begreb om juridisk abort bliver det hele endnu mere fjernt fra virkeligheden.

Unge mænd og kvinder skal have skåret ud i pap, at uønskede graviditeter fjernes ved operative indgreb, som kan have alvorlige psykiske og fysiske konsekvenser. Fysisk for kvinder i form af risiko for nedsat eller direkte ødelagt fertilitet, emotionelt for begge parter kan det senere i livet være vanskeligt at tackle, at man fravalgte et barn.

Det er ikke noget at spøge med. Eller er det?

Det virker i hvert fald tragikomisk, at vi nu kan se en række mænd med rygrad som en regnorm, der kommer og beder staten om retten til at netop dét knald, hvor én af deres dygtige og stærke sædceller uheldigvis befrugtede en kvindes æg, ikke skal få konsekvenser for deres fremtid.

Det er meget muligt, at nogle mænd indimellem bliver taget ved næsen af en kvinde, der partout vil have et barn. Sådan er livet. Og alting har en pris. Det omvendte er også tænkeligt: En kvinde bliver taget (ved næsen) af en mand og får en sædcelle ind i sig, fordi han partout vil have et eller andet. Måske sex. Måske endda et barn. Skal hun så også have ret til juridisk abort, efter at hun har født barnet?

Det er jo helt ude i hampen.

Ligestillingskræfterne skal lægges der, hvor der kan ske positive forandringer for forældre og børn, og hvor vi kan rette op på ubalancer som f.eks. at give homoseksuelle (af begge køn) lov til at adoptere og tage ansvar for børn – ja, måske endda pivesjoskernes fravalgte. Se, det ville være rigtig mandigt.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden