0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Overdreven hån, spot og latterliggørelse af hyklerisk DF

Rune Engelbreth Larsen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Belejligt for Dansk Folkeparti fandt pressen det påkrævet at gå i selvsving over en lillebitte håndfuld karikaturtegninger, der fremstiller DF'ere som nazister, og som er lagt op i billedarkivet til Facebookgruppen "Danmarks Løver - modstandsbevægelsen mod Dansk Folkepartis besættelsesmagt".

Der er tale om enkelte personer blandt de over 32.000 støtter i Facebookgruppen, men uden så meget som at nævne dette eller foretage én eneste opringning til initiativtagerne bag "Danmarks Løver" bragtes historien alene fra DF's perspektiv: "Pia K. hængt ud som nazist".

Dansk Folkeparti har imidlertid flere gange selv kaldt muslimer for "nazister" og "besættelsesmagt", og Pia Kjærsgaard og Søren Krarup har stemplet et muslimsk hovedtørklæde som et "hagekors", og dét var måske også en relevant perspektivering at få med, eller hvad?

Nej, man åd bare DF's forargelse over nogle karikaturer.

Hån spot og latterliggørelse af muslimer er ytringsfrihed, hvorimod hån, spot og latterliggørelse af Dansk Folkeparti er "bare så langt ude", som Kjærsgaard siger.

Men dette grænseløse hykleri ændrer ikke ved, at det er absurd at gøre Dansk Folkeparti og nazismen til ét fedt, og for ikke at afspore Danmarks Løver med yderligere proportionsforvrængnings tidsspilde er billedarkivet lukket og følgende pressemeddelelse udsendt:Dansk Folkeparti er selvfølgelig ikke identisk med nazisterne. Partiet er topstyret, nationalistisk og fremmedhadsk, og nazisterne er og var topstyrede, nationalistiske og fremmedhadske, men naturligvis i betydeligt højere grad end DF - og dette er selvsagt langtfra tilstrækkeligt til at gøre et demokratisk parti som DF til nazister, ligesom det ikke ville være mindre dæmoniserende at fremstille alle Dansk Folkepartis vælgere eller medlemmer som nazister, end det er at fremstille alle muslimer som terrorister.

Hvad jeg og andre gentagne gange har påpeget, er, at der er uomtvistelige paralleller mellem en række af de antimuslimske virkemidler og kampagner, som Dansk Folkeparti betjener sig af, og den antisemitiske propaganda, som nazisterne anvendte i 1920'ernes og 1930'ernes Tyskland. Punktum.

Læs: Antisemitiske og antimuslimske propaganda-mekanismer

Det er slemt nok - men det gør ikke Dansk Folkeparti til et nazistisk parti.

"Danmarks Løver" har i en kronik vendt en række af Dansk Folkepartis virkemidler imod dem selv for at tydeliggøre pointen, når partiet gentagne gange stempler en trængt minoritetsgruppe i Danmark (som er 100 procent uden realpolitisk indflydelse, 100 procent uden fælles parti eller fælles platform) som "besættere", "nazister" osv.

Derfor lanceredes kronikken som en ny "modstandsbevægelse", men dennegang mod "besættelsesmagten" Dansk Folkeparti - indledningen lyder således:Nu er det så i øvrigt kommet til offentlighedens kendskab, at Søren Espersen sammenligner Ole Sohn med naziformanden Frits Clausen ...

Det gjorde han i øvrigt i Dansk Folkeblad nr. 4/2004, og det gjorde han i et nærmest copy-paste-indlæg fire år senere (Jyllands-Posten, 28.12.2008), og det gør han i samme indlæg, der stadig væk er online på Dansk Folkepartis hjemmeside: Søren Espersen: Frits Clausen og Ole Sohn

Venstre var hurtigt ude og afkræve SF en undskyldning for, at folketingsmedlemmer støttede Facebook-gruppen Danmarks Løver, nu kan vi vel så forvente, at Venstre afkræver DF en undskyldning for, at Søren Espersen sidestiller Ole Sohn med en berygtet dansk nazist?

Læs hele kronikken af Holger Danske, Aladdin, Den lille Havfrue, Lykke-Peer, Pigen med Svovlstikkerne, Hamlet, Ditte Menneskebarn, Skjoldungerne, Pelle Erobreren, Dana og Danmarks Løver & Løvinder her: Modstandsbevægelsen mod DF's besættelsesmagt

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Prøv Politiken i 30 dage for kun 1 kr.

Få adgang til Politikens digitale univers, og læs artikler, lyt til podcasts og løs krydsord.

Prøv Politiken nu

Annonce

Læs mere