0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Tuneserlov og 24-års-regel skudt i sænk

Rune Engelbreth Larsen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Selv om EU-Kommissionen i en ny rapport har slået fuldstændig fast, at en ændring af det såkaldte opholdsdirektiv ikke kan komme på tale, og at indsatsen for at få det gennemført sågar skal intensiveres, gør integrationsministeren alt for at holde masken. Hun fortsætter stædigt og hævder virkelighedsfornægtende, at alt "forløber planmæssigt", selv om bomben under de Danmarks diskriminerende regler for familiesammenføring er eksploderet i hænderne på hende.

Det er den manglende gennemførelse af opholdsdirektivet, som bl.a. har ført til den mangelfulde vejledning i Udlændingeservice, og som har henvist danskeres ret til familiesammenføring til en bizar undtagelstilstand.

Tidligere udenrigsminister Uffe Ellemann-Jensen retter på den baggrund en usædvanlig hård kritik mod regeringen og kalder det »pinligt«, at gennemførelsen af opholdsdirektivet i den grad halter: »Det er pinligt – og helt ude af trit med mangeårig dansk tradition for at være vanskelige, når reglerne laves, men hurtige til at gennemføre dem. I de år, jeg sad med, sagde jeg: Måske er vi besværlige, men vi sætter en ære i at være i spidsen, når reglerne skal gennemføres.« ( Berlingske Tidende, 8.12.2008).

Det er ikke kun EU, som igen har givet den danske udlændingepolitik det røde kort, men også Justitsministeriet trækker nu tæppet væk under den kafkaske tuneserlov. I et nyt svar til Folketinget vurderer ministeriet, at det er i strid med menneskerettighederne, hvis man ikke på såkaldt tålt ophold kan tage på weekendophold hos sin familie, og derfor skal også den meget omtalte tuneser (som ikke er dømt for noget som helst, men er interneret i et juridisk vakuum i Sandholmlejren) f.eks. kunne tage på weekendophold hos sin danskfødte kone og parrets børn i Århus.

I så godt som samtlige medier er tuneseren imidlertid fortsat mistænkeliggjort som en potentiel trussel mod JP-tegneren Kurt Westergaard, og hele omdrejningspunktet er fortsat, om tuneseren i så fald kan møde JP-tegner Kurt Westergaard på gaden i Århus - ikke at han endelig ser ud til i det mindste at kunne besøge og overnatte hos sin familie i weekenden.

Men som sagt - hvis ikke der kan føres beviser mod tuneseren for noget som helst, er han uskyldig, punktum. Det nytter ikke noget, når JP og andre bliver ved med at gentage, at "det kan vi ikke vide", fordi der kan være oplysninger, som PET ikke kan fremlægge for domstolene, for retssamfundets præmisser er og bliver, at man er uskyldig, indtil det modsatte er bevist.

Endelig er det PET's opgave at beskytte Kurt Westergaard, så det er af alle grunde absurd at antage, at det skulle udgøre et problem, at en juridisk uskyldig tuneser får lov til at besøge sin familie i Århus.

Information har spurgt seniorforsker Kim U. Kjær fra Institut for Menneskerettigheder om konsekvenserne af Justitsministeriets kritik:Med andre ord: Den såkaldte tuneserlov er ikke blot kafkask og retssikkerhedsundergravende - konsekvensen af Justitsministeriets svar er, at den i realiteten også er fuldkommen virkningsløs.

Inden for et døgns tid har EU-kommissionen med andre ord skudt integrationsminister Birthe Rønn Hornbechs bestræbelser på at bevare 24 års reglen og de stramme familiesammenføringsregler i sænk, mens Justitsministeriet har skudt den såkaldte tuneserlov i sænk.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få Politiken leveret alle julehelligdagene

Få Politiken leveret hver søndag i en måned + alle julehelligdagene. Du får 8 aviser for 99 kr.

Kom i gang med det samme

Annonce

Læs mere