0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Pressegribbens jagt på Henriette Kjær

Rune Engelbreth Larsen
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Jeg synes ikke, at pressen skal tage på magthaverne med fløjlshandsker, og jeg mener i særdeleshed, at pressen skal være særlig på vagt over for magtmisbrug og magthykleri. Selvfølgelig er det altafgørende, at ord og handling stemmer overens blandt landets lovgivere, og at de følger de spilleregler, de lægger ned over befolkningen i øvrigt - men selvfølgelig skal man også altid tage højde for proportionerne og perspektiveringen.

Medierne har i årevis afsløret rod i privatøkonomien hos Henriette Kjær og hendes samlever, den tidligere konservative pressechef, Erik Skov Pedersen, men de seneste måneder har først og fremmest B.T. endevendt yderligere detaljer og afsløret, at det i realiteternes verden har stået endnu værre til end antaget. Kjær har åbenbart flere domme for ikke at betale regninger, og Skov Pedersen er nu sigtet for bedrageri og dokumentfalsk for 6,1 millioner kr.

Ikke just i småtingsafdelingen.

Som følge af afsløringerne er Henriette Kjær derfor trådt tilbage fra posterne som politisk ordfører og formand for De Konservatives folketingsgruppe, og hun har bekendtgjordt, at hun heller ikke genopstiller til Folketinget til næste valg.

Man kan som nævnt ikke påstå, at det er petittesser, der er kommet frem, og som central magthavere i et regeringsparti, der har meget travlt med at love milliardskattelettelser til den mest velhavende del af befolkningen og skære i dagpenge og efterløn med det argument, at de offentlige budgetter skal hænge sammen, er Kjærs ageren en ret oplagt pressehistorie.

Men nu er hun de facto ude af politik, hendes mand er varetægtsfængslet, parrets relationer til hans mor er sprængt itu, og den økonomiske ruin har åbenbaret et sandt krater under dem. De er mærket for livet.

Når B.T. alligevel fortsætter den massive klapjagt på Kjær og hendes samlever (og sågar deres familiemedlemmer), er det kun ådselsgribbens fornøjelse ved at pille den sidste kødtrevl af skelettet, der bliver udstillet. Det er ganske enkelt infamt:Jamen oprigtig talt - dét forstår man fandengalemig godt.

Er det andet end den laveste blodrus for 117. gang at tvære rundt i denne families totale ulykke? Uanset hvor selvforskyldt det er - hvad tilfredsstiller man nu, andet end den samme modbydelige trang til at godte sig over andres tragedie, som tidligere fik flokke til at stimle sammen om en offentlig gabestok eller det, der var værre?

Find dog en aktiv kynisk magtpolitiker, hvis dispositioner har store og fatale menneskelige omkostninger og hudflet vedkommendes politik i stedet, sagligt og skarpt.

Lad dog Henriette Kjær og hendes familie få fred. Det er under al værdighed og uden skyggen af offentlig, endsige magtkritisk relevans at skamride parrets situation ved at lefle for den laveste gabestoksmentalitet på denne måde.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

Annonce

Læs mere