Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Foto: ALS ROALD/Politiken-Tegning
Mrutyuanjai Mishra
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Alt må og skal kritiseres - inklusive religion

Religion har ikke menneskerettigheder, men det har mennesker.

Mrutyuanjai Mishra
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Den moderne Jihad mod ytringsfriheden startede i 1988. For ca. 25 år siden lykkedes det jihadisterne at true og tvinge den indiske regering til at lave en slags forbud mod import af den indisk-engelske forfatter Salman Rushdie´s bog ’De Sataniske Vers’. Efter terrorangrebet i Paris kan vi roligt konstatere, at ikke ret meget har ændret sig. Det er bare nogle andre sårbare journalister og skribenter, der nu står for skud.

Siden 1988 har vi set flere forsøg på at lukke munden på pressen, deres kritik og deres muligheder for at lave karikaturer af profeten Mohammed. Det er en uskreven norm inden for islam, at man ikke må lave tegninger af profeten Mohammed, og denne norm har en del yderligtgående muslimer forsøgt at gennemtvinge også i europæiske lande. Det er nyt.

Vi som mennesker har en menneskerettighed, som giver os ret til at kritisere alt inklusive religiøse og teokratiske doktriner

Charlie Hebdo tog en debat, som de fleste venstreorienterede ikke har turdet tage. Det endte med, at dets medarbejdere har betalt den højeste pris. Tolv mennesker har mistet livet i Paris i en nøje planlagt terroraktion, som havde til formål at sprede terror og frygt blandt befolkningen i Frankrig.

Truslen mod ytringsfriheden er global, og derfor bør der vises solidaritet, hver eneste gang vi oplever forsøg på at lukke munden på journalister, skribenter og tegnere. Det lykkedes ikke David Headley at gennemføre et terrorangreb i Danmark takket være nogle dygtige efterretningsagenter. Men det lykkedes for Headley at begå et terrorangreb i Indien, som bliver betegnet som Indiens 11. september.

Derfor har de danske politikere og avisredaktører gjort det eneste rigtige i forbindelse med dette aktuelle terrorangreb i Frankrig - taget afstand fra det.

Måske er det på tide, at venstreorienterede aviser og meningsdannere også vågner op til den nye virkelighed, at der er en reel trussel fra jihadister i vores samfund, og det nytter ikke at være reaktionær ved at uddele særrettigheder til religion. Alt må og skal kritiseres. Inklusiv religion. Religion har ikke menneskerettigheder. Det har mennesker. Vi som mennesker har en menneskerettighed, som giver os ret til at kritisere alt inklusive religiøse og teokratiske doktriner.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden