Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

De seneste exit-polls indikerer at DF er Danmarks næststørste parti. Kilde: politiken.tv/ Mathias Fjeldborg, Mikkel Fosgrau Stoumann

Rasmus Brygger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Her er 28 grunde til at Dansk Folkeparti ikke skal til magten

Partiet skal stilles til regnskab for de seneste års mange vilde udtalelser.

Rasmus Brygger
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dansk Folkeparti står efter næste folketingsvalg til at få mere indflydelse på dansk politik end nogensinde før. Men partiet, som vælgerne i øjeblikket flokkes til, får et fripas af dimensioner for alle de helt vilde, ubehagelige og totalt gakkede udtalelser partiet er kommet med de seneste år. Dem skal de stilles til ansvar for.

Man kan lave en sådan liste for alle partier, men det er bemærkelsesværdigt præcist hvor absurd mange forslag, det er muligt at støve op, når det gælder Dansk Folkeparti. Faktisk repræsenterer denne liste kun en lille andel af, hvad jeg har stødt på i min research. Jeg skulle sige mit dagjob op, hvis jeg skulle lave en komplet liste over partiets vilde udtalelser. Så I må nøjes med de værste:

Da det blev ulovligt at slå sine børn, kaldte Pia Kjærsgaard det for en »uhyrlig socialistisk lov« og Søren Krarup skrev, at afskaffelsen af revselsretten kunne sammenlignes med kommunisme og nazisme

Her er 28 grunde til at Dansk Folkeparti ikke skal til magten:

1. DF vil tvinge nydanskere til at se på bare bryster

Det var et problem, da den nye Danmarksfilm, som skulle vises til alle nye danskere i forbindelse med indvandringsprøven, ikke indeholdt et par bare bryster. Brysterne er nemlig et værn mod fundamentalisme, mener partiet.

»I Holland, hvor de har lavet en lignende film, viser de kvinder med bare bryster, og det synes jeg også, de skulle gøre i den danske film«. Peter Skaarup, 2010.

LÆS link til Politiko.dk

2. DF vil forbyde paraboler i Vollsmose

Pia Kjærsgård mener, at kanaler som Al Jazeera er sindelagskontrol. Derfor vil hun bestemme, hvad indvandrerne i ghettoerne må se.

»Skal det f.eks. være tilladt, at Vollsmose er plastret til med parabol-antenner, som peger mod den mellemøstlige verden? Jeg ved godt, det er meget forbud, men det er nødvendigt. Fjern parabolerne«. Pia Kjærsgaard, oktober 2010.

3. DF vil forbyde burka og niqab

En evergreen for partiet, der senest sidste år igen foreslog forbud mod burka, da Menneskerettighedsdomstolen blåstemplede det franske burka-forbud. Det er angiveligt udtryk for berøringsangst, at vi endnu ikke har forbudt beklædningsgenstandene.

»Jeg møder flere kvinder i burka i dag, end jeg gjorde for år tilbage. Og vi har aldrig rigtig taget fat om nældens rod. Der stadig berøringsangst, og det synes jeg ikke, at der skal være«. Pia Kjærsgaard, 2014.

LÆS link til politiko.dk

4. DF mener at pjækkeri skal udløse bøder

Dansk Folkeparti mener, at forældrene til pjækkende børn ved lov bør tvinges til at betale 2000 kr. for en uges pjæk.

»Skolerne skal bevare samtalekulturen, hvor man forsøger at tale sig til rette. Men man må forstå, at nogle udnytter den - og det skal have konsekvenser«. Martin Henriksen, april 2008.

Forslaget bakkes i øvrigt op af både Venstre og Konservative.

LÆS link til b.dk

5. DF kan ikke lide farven grøn

Det er et stort problem, at man ved fejringen af Livgardens 350-års jubilæum har brugt farven grøn, mener partiet. Den grønne farve repræsenterer nemlig islamisme og skal derfor erstattes med de gammelkendte rød-hvide farver.

»Det ville vække afsky hos mig. Den er grim, og den kan ikke undgå at fremstå som et islamisk symbol med de der grønne farver på fanerne«. Søren Krarup, 2008.

6. DF vil have et dyrepoliti og en dyrevelfærdsminister

Den nuttede hundehvalp på annoncerne kan jo ikke stå alene. Derfor er en af partiets allerstørste mærkesager et dyrepoliti og en dyrevelfærdsminister.

Det står endnu uvist hen om vanrøgt mod særligt søde og nuttede dyr fortjener en særskilt division hos dyrepolitiet.

LÆS link til Jyllands-Posten

LÆS link til Politiko.dk

7. DF vil have alle borgere i DNA-register

Når man læser '1984' som inspirationsbog, kan man få mange gode ideer. Peter Skaarup mener, at tiden er inde til et borgerregister, der kan få Stasis til at blegne.

»Hvis man har rent mel i posen, så vil der ikke være nogen som helst problemer i at stå i et DNA-register, fra man er nyfødt«. Peter Skaarup, 2013.

LÆS link til bt.dk

8. DF vil sende syriske flygtninge til Kenya

Dansk Folkeparti synes fint at flygtninge kan behandles i nærområderne, da det »med ét slag vil gøre Danmark ufatteligt uinteressant at søge asyl i«.

»Det kan sagtens være et afrikansk land, et land i Asien eller i Mellemøsten. Hvis der er tale om somaliske flygtninge, er det mest oplagt, at vi tager os en diskussion om det her med Kenya. Hvis vi så får oprettet et center i Kenya, synes jeg, det er oplagt, at vi også sender andre flygtninge dertil«. Martin Henriksen, oktober 2014.

Afstanden fra Syrien til Danmark er 3.076 km. Afstanden fra Syrien til Kenya er 3.880 km.

LÆS link til bt.dk

9. DF vil indføre kollektiv straf for indvandrerfamilier

Til landsmødet i 1999 foreslog Pia Kjærsgård, at familien til unge 2. og 3. generationsindvandrere skulle kunne smides ud af landet.

»Ghetto-kriminaliteten er i dag af en sådan karakter og et sådant omfang, at det er nødvendigt at indføre helt nye metoder, som vi ikke hidtil har haft brug for i vort land. Dansk Folkeparti foreslår, at i tilfælde af, at en ung anden- eller måske tredjegenerationsindvandrer gentagne gange begår kriminalitet og ingen opdragelse er mulig, ja, så hjemsendes og repatrieres ikke alene den pågældende, men hele hans familie. Det er det eneste, de har respekt for«. Pia Kjærsgaard, oktober 1999.

På trods af den påståede danskhed, kniber det tydeligvis lidt med respekt for grundloven i partiet.

LÆS link til b.dk

10. DF vil have at ramadanen altid ligger i skoleferien

Martin Henriksen er en meget magtfuld mand. Så magtfuld, at han åbenbart kan beslutte at ramadanen altid skal ligge i skoleferien, så muslimske elever ikke mister koncentrationen.

»Desuden opstår der spændinger, fordi nogle muslimer forventer, at folkeskolen pludselig holder nogle helligdage, fordi de skal fejre ramadanen«. Martin Henriksen, juli 2013.

Til hans forsvar påpeger han dog, at det kun er et forslag, da det vil være svært at lovgive om.

LÆS link til dr.dk

11. DF vil have statsstøttede healere på sygehusene

Der er ingen grund til at spare noget som helst sted i det offentlige. Derfor skal vi selvfølgelig også have biopati, healing og homøopati ind på de danske sygehuse.

»Vi kan konstatere, at der er en stigende efterspørgsel på alternativ behandling blandt især kræftpatienter, og derfor mener vi, det kunne være en god ide med en forsøgsordning«. Birthe Skaarup, oktober 2007.

LÆS link til avisen.dk

12. DF vil have folkeafstemninger om moskeer

Dansk Folkeparti bryder sig ikke meget om islam – og moskeer spytter åbenbart islamistiske terrorister ud i hobetal. Derfor kræver partiet, at der skal være folkeafstemning, før muslimer kan få et bedested.

»DF siger nej til stormoskeer, som er de synlige symboler på islamismen i Danmark og arnesteder for uro og opfordringer til at udbrede islamismen«. Dansk Folkepartis hjemmeside, september 2009.

LÆS link til Kristeligt Dagblad

13. DF vil have svinekød i mindst 20 procent af den kommunale mad

Svinekødskvoter er et »bolværk for danskheden«, mener de lokavalgte DF'ere i Hvidovre, der derfor vil sætte krav til hvor meget af børn og ældres mad, der skal indeholde svinekød.

»Vi vil en gang for alle slå fast, at der serveres svinekød i Hvidovre. Vi har foreslået, at der skal være en fast andel på 20 procent, så er der ikke noget at rafle om«. Mikkel Dencker, MF og byrådsmedlem i Hvidovre.

Martin Henriksen synes i øvrigt, at kommunale svinekødskvoter er »et udmærket forslag«.

LÆS link til dagens.dk

14. DF ønsker nødret i kampen mod islamisme

Dansk Folkeparti er naturligvis aldrig blege for at udnytte en god historie – og heller ikke angrebet på Charlie Hebdo undgår spinmaskinen. Der skal nemlig indføres nødret i bekæmpelsen af islamisme, mener partiet.

»Det kan også være nødvendigt at ty til nødret. Det er ikke rimeligt, at danskere i Danmark skal være under politibeskyttelse. Det er os, der er buret inde som i et fængsel«. Pia Kjærsgaard, januar 2015.

Rent praktisk betyder nødlov, at man kan tilsidesætte grundloven og de parlamentariske regler.

LÆS link til ekstrabladet.dk

15. DF har ufinansierede forslag for 185,5 milliarder kroner

I politik er det altid let at love penge til at løse det problem, der lige er oppe i tiden. Det er Dansk Folkeparti mestre i. Alene siden sidste folketingsvalg har partiet lovet gaver for 185,5 milliarder kroner. Det inkluderer blandt andet:

Oprettelse af turistministerium, flere færgeafgange til Tunø, 50 procent højere forsvarsafgifter, fastmonteret GPS på alle demente, initiativer til at få flere unge til Udkantsdanmark, billigere flybilletter mellem Sønderborg og København, skillevægge til toiletter i børnehaverne og to ugentlige gåture til de ældre.

LÆS link til hvorerpengene.dk

16. DF spilder borgernes penge på dumme spørgsmål

De famøse §20 spørgsmål giver god mulighed for folketingsmedlemmerne at stille kritiske spørgsmål til regeringen. Nogle spørgsmål er vigtigere end andre. Her er et par perler fra Dansk Folkeparti.

»Vil ministeren oplyse, om der er sket nyt i sagen om bortførelsen af hunden 'Skipper' fra en marina i Bogense, Fyn, samt oplyse, hvad politiet har foretaget sig i denne sag, der ydermere er blevet en pengeafpresningssag«. Christian H. Hansen, august 2003.

LÆS link til webarkiv.ft.dk

»Hvordan forholder ministeren sig til, at der på danske restauranter bliver serveret levende dyr, og mener ministeren, at det er i overensstemmelse med dyreværnsloven?«. Dennis Flydtkjær, august 2012. Han bekymrer sig om myrernes velfærd på Noma.

LÆS link til ft.dk

»Vil ministeren – på linje med spørgeren – kræve en undskyldning fra Dansk Folkehjælp i forlængelse af arrangementet på Lalandia, hvor der juleaften blev danset mavedans, på trods af at der både var etnisk danske gæster såvel som gæster af anden etnisk oprindelse?«. Martin Henriksen, januar 2012.

LÆS link til ft.dk

Værd at bemærke er, at hvert enkelt §20 spørgsmål koster en del penge i embedsmandsressourcer. Peter Skaarup alene har stillet spørgsmål for 4,7 millioner kroner.

LÆS link til ekstrabladet.dk

17. DF vil forbyde engelsk på danske universiteter og i reklamer

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Dansk Folkepartis kulturordfører Alex Ahrendtsen har det ikke godt med fremmedsprog – og allerværst står det jo til på danske universiteter. Alle de lånte udtryk og vendinger fra udlandet presser det danske sprog. Han mener, at det særligt er i københavnsområdet, hvor man »bruger engelsk en masse«.

»Det, vi reelt foreslår med vores sproglov, er at vi ikke skal have uddannelser udelukkende på engelsk, at vi ikke skal have reklamer på engelsk, og at vi ikke skal give støttekroner til engelsksprogede film«. Alex Ahrendtsen, januar 2013.

LÆS link til Information.dk

18. DF har et racismeproblem

Det er en åbenlys sandhed, at Dansk Folkeparti har medlemmer af Folketinget, der jævnligt ytrer sig racistisk.

Et par eksempler:

Mogens Camre bryder sig ikke om, at Manu Sareen og Erkan Özden, der begge er »fra fremmede kulturer«, bestemmer, »hvad der skal ske med dette land«.

LÆS link til politiko.dk

Kasper Ravn Fredensborg, byrådsmedlem i Herning Kommune har ikke ondt af flygtninge, der drukner på vejen til Europa.

LÆS link til bt.dk

Tina Petersen, tidligere MF’er og daværende medlem af Svendborg Byråd sammenligner kvinder i burka med skrald.

LÆS link til nyhederne.tv2.dk

19. DF vil have indvandrere skal tale dansk i hjemmet

Man kan ikke påstå, at Dansk Folkeparti holder sig tilbage, når det gælder indvandrere. Partiet vil ikke have at indvandrere taler modersmål i hjemmet, de skal presses til at tale dansk.

»Ingen har lyst til at stikke hånden ind og diktere, hvad der skal ske i privatsfæren, men det er afgørende, at indvandrerforældre forstår, at dansk er forudsætningen for integration. Hvis der tales arabisk i hjemmet, får børn et dårligere udgangspunkt for at klare sig i skolen, få en uddannelse og et arbejde«. Martin Henriksen, august 2007.

Samtidig vil partiet forbyde fremmedsprog i skolegårde.

LÆS link til dr.dk

20. DF vil have DR til at spille mindst 50 procent dansk musik

Det danske sprog er højhelligt for Dansk Folkeparti. Det er særligt de gode gamle danske genrer som dansktoppen, folkemusikken og viserne, som partiet frygter er ved at uddø p å grund af den nymodens musik fra udlandet.

»DR skal spille mere dansk musik, og derfor bliver et af vores hovedkrav til medieforhandlingerne, at der i gennemsnit skal spilles 50 procent dansk musik på tværs af DR's FM- og DAB-radiokanaler. Derudover vil vi have, at hver enkelt radiokanal som minimum skal spille 40 procent dansk musik«. Morten Marinus, maj 2014.

21. De vil indføre mindstestraffe

En hjørnesten i et moderne demokrati er magtens tredeling, der bl.a. sikrer domstolenes uafhængighed. Men Dansk Folkeparti bryder sig ikke om dommernes straffe og vil derfor kræve mindstestraffe til bl.a. bandemedlemmer, der dømmes efter den såkaldte Bandepakke.

»Vi kan strikke lovgivningen sammen mere detaljeret, så man klart anviser dommerne, hvordan man skal bruge loven«. Peter Skaarup, november 2009.

LÆS link til b.dk

22. DF vil give forældre lov til at slå deres børn

Da det i 1997 blev ulovligt at slå sine børn, kaldte Pia Kjærsgaard det for en »uhyrlig socialistisk lov« og Søren Krarup skrev for få år tilbage, at afskaffelsen af revselsesretten kunne sammenlignes med kommunisme og nazisme.

»Du ved, hvad var den russiske ungdoms helt? Det var drengen Pavel Morozov, der i 1930’ernes udrensninger stak sin egen far til partiet, så faren blev henrettet. Og hvad var nazismens ungdomspolitik? Det var, at børnene skulle fortælle Hitlerjugend, hvad forældrene havde talt om hen over middagsbordet. Det er fuldstændig det samme«. Søren Krarup, 2008.

På trods af at partiet nu er imod genindførelse af revselsretten, så kunne TV2 senest i 2009 berette at 42 procent af partiets vælgere savnede den tid, hvor man kunne give sit barn en lussing.

LÆS link tv2.dk

23. DF mener at homoseksuelle er unaturlige og handicappede

Homoseksualitet er ikke så populært hos Dansk Folkeparti. I hvert fald ikke hvis man spørger flere prominente repræsentanter for partiet.

»Homoseksuelle er handikappede, fordi de ikke kan opfylde betingelserne for et ægteskab og skabe en familie«. Søren Krarup, 2007.

»Homoseksuelle kan være flinke og rare, og de behandler uden tvivl børnene ganske udemærket, men spørgsmålet er, om børnene får den rigtige opfattelse af familiemønstret«. Per Dalgaard, daværende retspolitisk ordfører om homoseksuelle plejefamilier.

»Hvad bliver det næste? At man kan gifte sig med sin hund?«. Mette Dencker, familieordfører, om homovielser.

LÆS link til piopio.dk

24. DF mistænkeliggør fremmede

I 2003 indrykkede partiet i flere landsdækkende medier en helsidesannonce om nye danske statsborgere med overskriften 'Èn på listen er til fare for Danmarks sikkerhed - nu bliver han dansker'. Det var selvfølgelig ikke nok for partiet at angribe de nye danskere generelt – de skrev simpelthen navnet på de 700 nye statsborgere.

LÆS link til bt.dk

25. DF kræver ekstra afgift på fremmedsprog i reklamer

I 2012 fremsatte partiet et forslag, der gik ud på at opkræve en ekstra afgift fra annoncører, der valgte at bruge fremmedsprog i deres reklamer.

»Punktafgift på fremmedsprogede reklamer i såvel radioen som andre delvist eller helt kommercielt finansierede fjernsynskanaler, der sender til og fra Danmark. Fremmedsprogede sætninger og slagord alene må tillige udløse punktafgift. Al markedsføring på andet end dansk udløser punktafgifter«.

LÆS link til folketingstidende.dk

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

26. DF vil have at danskere i udlandet skal integrere sig mindre

Partiet, der ellers kræver, at udlændinge i Danmark skal integreres 100 procent og i øvrigt ikke må tale fremmedsprog, langer ud efter det danske mindretal i Tyskland for ikke at tale nok dansk.

»Det danske sprog bliver efter min opfattelse ikke brugt så meget mere i det danske mindretal, som det gjorde før hen. Nu er der flere, der i højere grad taler tysk med hinanden også internt i det danske mindretal. Det er jo fuldstændigt oplagt for for eksempel et parti som SSW at tage det op og sige: Det er da et problem, kære venner. Det må vi da gøre noget ved, for vi er ved at bevæge os væk fra vores udgangspunkt«. Martin Henriksen, der som eksempel nævner danske skoler, hvor der tales tysk i skolegården.

27. DF vil have at fredningen af ål ikke gælder pensionister og efterlønsmodtagere

Stemmefiskeri gælder også lovgivning om ålefangst. I 2012 fremsatte partiet et lovforslag, der skulle sikre pensionisterne og efterlønsmodtagernes ret til at fiske ål, på trods af at ålen er fredet i landet.

»Pensionister og efterlønsmodtagere står for en relativt begrænset del af ålefangsten, men det er en gruppe, hvis livskvalitet er blevet meget berørt af genopretningsplanen«.

LÆS link til ft.dk

28. DF kræver, at læger bryder tavshedspligten

Hvis en læge støder på en patient, der ikke har opholdstilladelse, skal lægen bryde med sin tavshedspligt og straks anmelde personen til politiet

»Selvfølgelig skal alle have ret til akut behandling. Men man skal altid indberette det, hvis man som læge støder på en illegal indvandrer«. Liselott Blixt, daværende sundhedsordfører.

LÆS link til Information.dk

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden