Tegning: Anne-Marie Steen Petersen

Tegning: Anne-Marie Steen Petersen

Silvana Mouazan

Vi skylder ’spyttemanden på broen' en stor tak

Lad os hylde manden på broen for at samle folket midt i flygtningekrisen.

Silvana Mouazan

Vi har i over to måneder diskuteret de tragiske dødsfald i Middelhavet, og flygtningedebatten er fortsat ned ad samme triste spor som tidligere.

Dansk Folkeparti ønsker asylstop og en permanent og synlig grænsekontrol genindført.

Regeringen indskrænkede retten til familiesammenføring. Flere og flere forslag om strammere asyllovgivning og hårdere vilkår for flygtninge er formentlig på vej.

LÆS DEBAT

Statsminister Lars Løkke Rasmussen er i klemme i flygtningekrisen. Han mener kun, at der er behov for europæiske løsninger, og han kommer ikke med konkrete forslag. Man kan nærmest ikke finde ham i debatten, og han har svært ved at navigere i det politiske rum i den igangværende flygtningekrise.

Flygtningedebatten fyldes med grundlæggende misforståelser om, hvorfor mennesker forlader deres hjem og drager mod Europa. Nogle mener, at det er velfærdsstaten, og især ydelserne, der tiltaler flygtninge, mens andre mener, at flygtninge er ved at overtage Danmark.

Midt i hele denne krise står en midaldrende mand og betragter flygtningestrømmen fra en motorvejsbro over E47 i Rødby. Han står og råber »muslim-svin, skrid hjem til jeres land« og

Selvom spyttemanden i stor stil er blevet hængt ud offentligt, så lad os i stedet for hylde ham for at samle folket

spytter angiveligt ned på de trætte krigsflygtninge, børn, gamle og unge, der har rejst i flere måneder. Billedet satte debatten i gang og skabte stærke reaktioner på sociale medier, og det har sat skub i et markant holdningsskred blandt danskere.

Befolkningen var harm over den usmagelige adfærd, og det fik det danske folk til at overveje, om det er den måde, vi vil behandle mennesker på flugt på.

LÆS DEBAT

Danmark har været delt i to siden valget, og der har været politiske uenigheder om, hvordan flygtningekrisen skulle takles. Men de borgere, som i starten havde den holdning, at reglerne skulle skærpes, ændrede pludselig holdning, da de så den spyttende mand, som de mente var uacceptabel, og som de ikke delte holdninger med.

At man kan spytte på mennesker i sådan en vanskelig situation fik medmenneskeligheden til at blomstre. Den helt ekstraordinære flygtningesituation og billeder af vandrende flygtninge på danske motorveje satte sig fast på nethinden hos mange danskere. I dag har et flertal rykket sig og ønsker en større indsats i forhold til at hjælpe med at løse den største flygtningekrise siden Anden Verdenskrig. 57 procent mener i dag, at Danmark bør give de syriske flygtninge asyl.

Selvom spyttemanden i stor stil er blevet hængt ud offentligt, så lad os i stedet for hylde ham for at samle folket. Danskere har, efter billedet af ham blev publiceret, stået klar med smil og et åbent sind og rakt ud efter flygtninge for at hjælpe.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden