Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Tvang? Hvornår mistede forældre retten til at råde over deres mindreårige børn, når det handler om, hvorvidt vi ønsker, om de skal vaccineres eller ej?, spørger Trine Villemann.
Foto: Miriam Dalsgaard (arkiv)

Tvang? Hvornår mistede forældre retten til at råde over deres mindreårige børn, når det handler om, hvorvidt vi ønsker, om de skal vaccineres eller ej?, spørger Trine Villemann.

Trine Villemann
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Vi lever i et vaccinations-diktatur

Det er ikke ulovligt at nægte at lade sit barn vaccinere - eller er det?

Trine Villemann
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Familien Brødholt fra Virum er en af den slags familier, det danske velfærdsfundament hviler på.

Kate og Ole er lovlydige borgere med egen virksomhed. I sommer blev de så bedsteforældre, da deres 26-årige adoptivdatter Vinita fødte en lille pige.

Og så var det slut med idyllen.

Nu trues Vinita med tvangsfjernelse af sin spæde datter Alessia – ikke fordi hun har gjort sit barn fortræd, men fordi hun nægter at lade sit barn få en forebyggende vaccine.

LÆS MERE

Nogle vil måske kende Vinitas historie fra TV 2 Nyhederne. Her er det blevet beskrevet, hvordan Vinitas datter blev tvangsvaccineret mod leverbetændelse kort efter fødslen og derefter udviklede kramper.

Lægerne på Herlev Hospital valgte at ignorere Vinitas ønske om, at hendes nyfødte barn ikke blev vaccineret, fordi hun selv er multiallergiker og derfor frygtede, at den lille ville reagere på vaccinen.

Vinita, som oprindeligt er fra Indien, lider af kronisk leverbetændelse, og selv om hun er en såkaldt 'rask smittebærer', det vil sige, at hun har aldrig selv været syg, så kan hun smitte.

Kliniske prøver anerkendt af Statens Serum Institut viser, at risikoen, for at Vinita smitter, kategoriseres som 'lav'.

Hvornår mistede vi som forældre retten til at råde over vores mindreårige børn

I dag er Alessia stadig stærkt medicineret for at holde kramperne væk, og ingen kan endnu overskue, hvilke fremtidige helbredsproblemer der venter hende.

Men det er det mindste af familien Brødholts problemer lige nu, for efter at have tabt sagen i Ankestyrelsen, står Alessia nu foran at skulle have de opfølgende vaccinationer. Og føjer Vinita ikke myndighederne, truer man med at tvangsfjerne hendes datter.

Man kan spørge sig selv, hvornår det blev kategoriseret som børnemishandling at nægte at lade sit barn vaccinere, når der ikke foreligger en akut, livstruende situation?

Og hvornår mistede vi som forældre retten til at råde over vores mindreårige børn, når det handler om, hvorvidt vi ønsker, om de skal vaccineres eller ej.

LÆS MERE

Forældreansvarslovens paragraf 2 slår ellers fast, at: »forældremyndighedens indehaver skal drage omsorg for barnet og kan træffe afgørelse om dets personlige forhold ud fra barnets interesse og behov«.

I Danmark i 2013 gælder loven altså ikke for vaccinationer. Her bliver både forældre og børn udsat for overgreb, der er en banan-republik værdig. Det er det rene tyranni, faktisk.

Der står ingen steder i Sundhedsstyrelsens vaccinationsinformation, at børn vaccineres

Der står ingen steder i Sundhedsstyrelsens vaccinationsinformation, at børn skal vaccineres. Der står, at man 'anbefaler' det.

Jeg får efterhånden flere og flere e-mails fra forældre, der har valgt ikke at lade deres børn vaccinere, men som holder det hemmeligt for at undgå pres og konfrontationer. Med få undtagelser er praktiserende læger, skolesundhedsplejersker og deslige hjernevasket til at tro, at vacciner er svaret på alle helbredsproblemer.

Man accepterer ikke, at vaccinationer er et personligt valg.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Lægerne på Herlev Hospital accepterede heller ikke Vinitas valg. Man lod ikke hendes tvivl komme hendes nyfødte barn til gode, men stak en kanyle i armen på et forsvarsløst væsen, på trods af at situationen overhovedet ikke var livstruende.

Med den scene på nethinden er det svært at have megen tillid til grundlovens ord, om at »den personlige frihed er ukrænkelig«. Det er den så altså ikke, når det angår vaccinationer.

Her er Danmark faktisk ved at udvikle sig til lidt af en diktaturstat med forfølgelse af et mindretal, der nægter at indordne sig. Og med trusler og repressalier over for en ung mor, der er overbevist om, at hun varetager sit barns tarv bedst ved ikke at lade det vaccinere.

Er det virkelig rimeligt?

Se dét har familien Brødholt skrevet og spurgt sundhedsminister Astrid Krag om – hele tre gange.

Hun har – endnu – ikke svaret.

Nu agter familien Brødholt at gå til ombudsmanden for at forhindre at lille Alessia - i deres øjne - udsættes for flere krænkelser.

Og forhåbentlig kan vi så få fastslået én gang for alle at vaccinationer er et personligt valg – og at det ikke er en forbrydelse at vælge dem fra.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden