En dreng henter vand i små plasticdunke ved et afløb i Kampala i Uganda. Mangel på rent vand er et af de store problemer ifølge en stribe økonomer på Copenhagen Consensus.
Foto: THOMAS BORBERG

En dreng henter vand i små plasticdunke ved et afløb i Kampala i Uganda. Mangel på rent vand er et af de store problemer ifølge en stribe økonomer på Copenhagen Consensus.

Debat

Verdens problemer: Hvilke skal vi løse først?

En stribe førende økonomer har defineret 20 løsninger for verdens problemer. Nedenfor kan du vise, hvilke vi skal prioritere højest.

Debat

Hvis du havde $75 milliarder at bruge på at løse verdens store problemer, hvordan ville du så bruge dem?

Nedenfor kan du give os dit svar ved at vise i hvilken rækkefølge, du ville prioritere at løse 10 af verdens største problemer.

For hver af de 10 problemer er der valgt 2 løsninger ud. Omrokér de 20 præsenterede løsninger ved at klikke på dem og trække dem hen på de pladser, du mener, de skal have.

Sammenlign dig med de andre

Til højre for hver løsning står der, hvor meget effekt løsningen har på problemet i form af dens såkaldte CBR (cost-benefit ratio).

Ved at klikke på informations-ikonet ud for hver løsning kan du læse mere om, hvordan hver enkelt løsning løser det tilhørende problem.

Herefter trykker du på send-knappen nederst på siden, hvorefter den samlede oversigt over brugerne på politiken.dk's prioritering bliver vist.

Kloge hoveder samles
Frem til 25. maj, hvor en gruppe af verdens skarpeste økonomer mødes i København til Copenhagen Consensus, vil Politiken bringe uddrag af de 10 analyser, som danner forlæg for konferencen.

En eksklusiv gruppe på 8 topøkonomer – inklusive 5 nobelprismodtagere – vil over fire dage diskutere 50 løsninger på 10 af verdens største problemer.

Herefter skal løsningerne rangordnes – alt efter hvor omkostningseffektive de er. Initiativtager til Copenhagen Consensus 2008 er Bjørn Lomborg.

ingenting

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden