0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

»Skal jeg tage afstand fra stening resten af livet?«

Uhyrlige anklager skræmmer muslimerne væk fra debatten, siger Zubair Butt Hussain.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Skråplan. »Præmissen i debatter er ofte, at en anden forsøger at udlægge, hvad jeg i virkeligheden mener. Som om jeg har en skjult dagsorden. Det er yderst perverse beskyldninger, som kræver, at jeg skal tage afstand fra alverdens ting«, siger talsmanden for Muslimernes Fællesråd, Zubair Butt Hussain.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Zubair Butt Hussain, gælder der vitterlig andre regler for muslimske debattører i Danmark end for alle andre?

»Jeg vil sige, at der er en anden præmis eller uskrevne regler for muslimske debattører i forhold til andre, udelukkende fordi vi er muslimer. Når jeg taler om radikalisering, terror eller integration, så er det ud fra en prædetermineret holdning til, hvad islam er for en størrelse, og hvordan den praktiseres. Derfor skal jeg først lægge afstand til en del uhyrlige udlæggelser, inden jeg kan forholde mig til emnet. Det er yderst hæmmende«.

Kan du give et eksempel på det?

»Et eksempel, som er frisk i erindring, er nok, da den iranske præsident Mahmoud Ahmadinejad gæstede København. Der indkaldte han til et møde med danske muslimer, hvor jeg også deltog. Det gav et ramaskrig i udvalgte medier og blandt nogle politikere, som anklagede deltagerne for skjulte dagsordner, bare fordi vi deltog. Det skortede ikke på dikteringer af min ytringsfrihed omkring, hvad jeg skulle have sagt til mødet, uagtet hvilken protokol der gjorde sig gældende. Der var efterfølgende påstande om, at jeg også havde noget imod jøder – blot fordi jeg deltog i mødet. Alle, der er interesserede i regionen og reaktionerne under karikaturkrisen imod Danmark, ville da møde op og høre, hvad manden havde at sige«.

Er du ikke selv med til at servere en fribillet til dine modstandere, når du deltager i et møde med en som Ahmadinejad?

»Hvis statsminister Lars Løkke Rasmussen kan trykke hånd med Robert Mugabe, og dronningen kan give Elefantordenen til Nicolae Ceausescu, så kan jeg vel også dukke op til et møde med Ahmadinejad. Hvis man er interesseret i regionen og international politik, vil man da utvivlsomt møde op og høre, hvad manden har at sige. Fordi jeg har trykket hånd med Pia Kjærsgaard inden en debat i fjernsynet, så kan danske muslimer eller andre vel heller ikke tolke deraf, at jeg er enig med Pia Kjærsgaard«.Er der arrangementer, du ikke deltager i for ikke at komme i klemme i offentligheden?

»Ja, der er moskeer, jeg bevidst undgår. Enten fordi de aktivt selv har markeret sig i debatten, eller fordi de er blevet hængt ud af medierne og nogle politikere. Det betyder også, at der er begravelser og arrangementer i det muslimske miljø i Danmark, som jeg bare ikke tør deltage i, hvilket er utrolig sørgeligt. Men når man først har været i den offentlige mølle og blevet stemplet af en håndfuld politikere, ja så er det svært at vaske det prædikat af sig«.

Du holdt dig væk fra Hizb-ut-Tahrirs årsmøde i Bella Center. Hvorfor?

»Jeg er nødsaget til at finde ud af, hvad der driver de unge mennesker – og hvad der får dem til at deltage i sådanne organisationer. Det er en del af mit interessebårne arbejde. Men jeg droppede at møde op, så jeg ikke skulle indgå i noget politisk spin. Jeg ville under alle omstændigheder ikke tage derind alene. Det problem har politikere og journalister ikke. Hvorfor er der særlige regler for sådan nogle som mig?«.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Bliv en del af fællesskabet på Politiken

Det koster kun 1 kr., og de hurtigste er i gang på under 34 sekunder.

Prøv nu

Annonce

Læs mere