Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

P2 kan ikke undværes - så DR-bestyrelsen må lukke P3

DR’s bestyrelse bør beslutte at bevare P2, skriver næstformand i DR's bestyrelse.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Medierne opfatter det som en afgjort sag, at DR’s klassiske musikkanal P2 skal lukke. For at give plads til den nye talekanal. Men det står der ikke noget om i medieforliget. Og kulturministeren har sagt, at hvordan DR vil disponere sine nu tre FM-radiokanaler, må DR’s bestyrelse afgøre.

Og vi har ikke afgjort noget endnu. Så lad os nu først lige tage en runde om, hvad det er, DR skal gavne og fornøje os alle sammen med.

DR’s nuværende direktion lægger hovedvægten på, at seere og lyttere vælger DR’s kanaler frem for andre. Man kan kalde det Lego-modellen. Det gælder om at få flest mulige til at lege med Lego-klodser. Jo flere Lego-klodser = lyttere, jo større succes for firmaet – Lego eller DR.

Men der findes også en anden opfattelse af meningen med DR. Nemlig at DR først og fremmest skal være et tilbud til alle danskere om at møde, nyde, forstå det bedste og det vigtigste, der præsteres i vores kultur. Denne opfattelse forekommer det mig, at medieforliget hælder til.

Der står i forliget, at DR skal formidle »det ypperste af den danske kultur og kulturarv«. Noget af dette vil være let tilgængeligt. Som Kim Larsens sange eller DR-dramas krimiserier. Andet kræver noget mere koncentration eller lytteøvelse. Det kan være Niels W. Gades symfonier eller Herman Bangs noveller. Eller Niels Bohrs komplementaritetsteori.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden