Diskrimination. Man skal ikke have børn eller kæreste for at komme i betragtning til jobbet som medvært på 'Halløj i betalingsringen'.
Foto: JENS DRESLING (arkiv)

Diskrimination. Man skal ikke have børn eller kæreste for at komme i betragtning til jobbet som medvært på 'Halløj i betalingsringen'.

Debat

Radio24syv diskriminerer kvinder

Radiovært laver intime jobinterview med unge kvinder for åben mikrofon.

Debat

Lovgivningen i Danmark er meget klar: Man må ikke diskriminere ved ansættelser.

Uanset om man får jobbet eller ej, må der til ansættelsessamtalen ikke stilles spørgsmål vedrørende køn, børn og familie. Det blæser Radio24syv dog højt og flot på.

I den forgangne uge har man kunnet følge, hvordan den 35-årige mandlige vært i programmet ’Halløj i betalingsringen’ benyttede sin daglige sendetid til for åben mikrofon at interviewe unge kvindelige ansøgere til jobbet som medvært i programmet.

Interviewene formede sig mestendels som en pubertær lommepsykologisk udfritning af ansøgerne med indimellem meget intime spørgsmål så som: »Er du lesbisk, har du en kæreste, har du nogensinde haft en kæreste, hvor længe er det siden …« og mere af samme skuffe.Retfærdigvis skal det dog siges, at værten skyndte sig at understrege, at det skam ikke er nogen hindring for ansættelse på Radio24syv, såfremt man er lesbisk. What a relief.

Anderledes foreholder sig, hvis man har børn eller har en kæreste.

Så kan man desværre ikke komme i betragtning til en stilling som medvært.

Ja, kære læser – du læste rigtigt; det var faktisk, hvad der blev sagt – helt klart og tydeligt til en af ansøgerne, som dog blev beroliget med, at såfremt hun skulle blive den udvalgte til jobbet, så ville hun selvfølgelig ikke blive fyret, hvis hun på et senere tidspunkt skulle gå hen og få en kæreste.

Da jeg som licensbetaler synes, det kunne være interessant at få en forklaring på den særstilling, som Radio24syv indtager mht. krav til deres ansatte, har jeg skrevet til Radio24syv og bedt ledelsen om en forklaring, men har dog ikke modtaget nogen reaktion.

Radio24syvs ledelse har gentagne gange bekendtgjort, at de ønsker at lave ny og banebrydende radio; hvorvidt det lykkes, vil vel retfærdigvis stadig være for tidligt at gøre sig til dommer over.

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce