radiosatire. »Rammen for løjerne er satire«, skriver Mads Brügger og Mikael Bertelsen om komikeren Simon Juls radioprogram 'Halløj i betalingsringen', som beskyldes for kvindediskrimination.
Foto: MATHIAS CHRISTENSEN (arkiv)

radiosatire. »Rammen for løjerne er satire«, skriver Mads Brügger og Mikael Bertelsen om komikeren Simon Juls radioprogram 'Halløj i betalingsringen', som beskyldes for kvindediskrimination.

Debat

Først antisemitisk og homofobisk - nu også kvindefjendsk

Radio24syvs kanalchefer svarer på kritikken om kvindediskrimination i programmet ’Halløj i betalingsringen’.

Debat

Med overskriften ’24syv diskriminerer kvinder’ føjer Tina Tabitha Andersen et nyt karaktertræk til Danmarks nye taleradio, Radio24syv.

I vores korte levetid er vi blevet kaldt højreorienterede, venstreorienterede, ekstreme, midtsøgende, antisemitiske, kulturradikale, mandschauvinistiske, feministiske, homofobiske, bøssede, provinsielle, københavnske, platte, elitære, folkelige, intellektuelle, nepotistiske, lokalradioagtige, sjove og kedelige – ja endda pilatesdyrkende, økoleverpostejspisende og nu altså kvindediskriminerende.

LÆS OGSÅ

Den dag det lykkes os at finde en studievært, der rummer alle disse facetter, er vores lykke gjort. Indtil da fortsætter vi ufortrødent med det hold af studieværter, som udgør 24syvs mangfoldige persongalleri.

En af disse værter er Simon Jul, som står i spidsen for vores daglige satireprogram ’Halløj i betalingsringen’, og det er netop Simon Jul, som er skyld i, at Tina Tabitha Andersen er faret i blækhuset. Hun har nemlig lagt øre til Simon Juls æterbårne jobsamtaler med kandidater til stillingen som ny medvært på ’Halløj i betalingsringen’.

Rammen for løjerne er satire, og det virker som en overfortolkning, når Tina Tabitha Andersen tager programmet som udtryk for, at vi forbryder os mod lovgivningen og ligefrem diskriminerer mod kvinder.

Det diskriminerende består i, at Simon Jul undervejs spørger ind til ansøgernes privatliv og seksualitet. En af dem bliver spurgt, om hun er lesbisk. Det er naturligvis ikke normal procedure til en normal jobsamtale, men dette er heller ikke normale jobsamtaler.

Det diskriminerende består i, at Simon Jul undervejs spørger ind til ansøgernes privatliv og seksualitetSimon Jul skåner heller ikke sig selv og fortæller åbenhjertigt om, at han for nylig har haft så kraftig en homoerotisk drøm, at han end ikke turde delagtiggøre sin bedste ven, der er bøsse, i drømmens detaljer.

DEBAT

Dem deler han til gengæld med lytterne, og det elsker de ham for. I det hele taget skal man lede længe efter radioværter, som behandler deres gæster med en fairness, empati og konduite, som overgår Simon Jul.

Den sidste del af Tina Tabitha Andersens indlæg handler om, at Radio24syvs ledelse ikke for længst har reageret på hendes kritik.

Vi har siden 1. november 2011 modtaget over tusinde klager og henvendelser. Der gik fire arbejdsdage, inden Tina Tabitha Andersen fik et personligt svar fra os, og det var vel at mærke, inden hun sendte sit indlæg til Politiken.

I øvrigt har Simon Jul haft seks kvinder til jobsamtale, men kun én mand. Betyder det så, at vi diskriminerer mænd?

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Mest læste

  • Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce