Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Patientkontakt. Det kan ikke være rigtigt, at blot en fjedredel af lægernes arbejdstid bliver brugt på patienterne, mener foreningen Yngre Læger.Tegning: Jørgen Saabye

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kun en fjerdedel af lægernes tid bliver brugt med patienterne

Der må ændringer til, så de danske læger ikke bruger mere tid på pc'er end patienter.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Kravene til dokumentation og kontrol i sundhedsvæsenet er løbet løbsk, og sammen med dårlig arbejdstilrettelæggelse og langsomme it-systemer er vi nu nået dertil, hvor lægen kun bruger 25 procent af sin arbejdstid sammen med patienterne.

Yngre Læger vil have tid til det, der er vigtigt. Vi vil have patienterne tilbage.

Dokumentarserien ’Nye hvide verden’ kører over skærmen på DR 1 i disse uger. Serien følger seks unge læger og de udfordringer, de møder i den virkelige verden på de danske hospitaler. Noget af det, de unge læger fortæller om, er forskellen mellem det, de troede, de skulle som læger, nemlig at behandle patienterne, og så virkeligheden.

En virkelighed, der i langt højere grad foregår ved computeren frem for sengekanten. Der skal dikteres en lang række informationer og observationer i forbindelse med hver enkelt patient.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Leonhard Foeger/Ritzau Scanpix

  Eliud Kipchoge løb i denne måned som den første nogensinde en maraton på under to timer. Men trods bedriften, er det hans sko, der er løbet med opmærksomheden. På de kenyanske fødder sad nemlig Nikes nyeste supersko - sko, der beviseligt får løbere til at løbe hurtigere. Er det snyd? Og hvorfor er de sko så gode?

 • Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse
  Fik du hørt: Indefra USA's voksende White Power-bevægelse

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om hvid racisme og White Power-bevægelsen i USA.

 • Finn Frandsen

  Du lytter til Politiken

  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?
  Fik du hørt: Er vi på vej mod det sidste muh?

  Henter…

  ’Du lytter til Politiken’ holder efterårsferie i denne uge og er tilbage med nye, aktuelle historier mandag den 21. oktober. Men i mellemtiden kan du høre - eller genhøre - fem afsnit af ’Du lytter til Politiken’, som vi har udvalgt til dig fra den forgangne periode. I dag kan du høre om koens fremtid.

Forsiden