Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Leder af Spil Dansk Dagen til debattør: Du intellektualiserer og overdriver

Spil Dansk Dagen er i meget høj grad et demokratisk og decentralt projekt.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Tak fordi du bidrager med en perspektivering af, hvad Spil Dansk Dagen også er.

Og tak fordi du også har deltaget i Spil Dansk Dagen i mange år. Det er kun godt, at du er med til at give os gode råd til, hvordan vi kan forbedre Spil Dansk Dagen fremadrettet.

Men det er samtidig min opfattelse, at du intellektualiserer og overdriver problemstillinger (også ikke-eksisterende problemer) i dit indlæg. Det vil jeg kort redegøre for herunder.

LÆS HENRIK MARSTALS INDLÆG

Spil Dansk Dagen er et nationalt (ikke nationalistisk!) projekt med en meget stærk lokal forankring over hele Danmark.

Det er et samarbejde mellem mere end 35 musikbranche- og kulturlivsorganisationer, 27 Spil Dansk-kommuner, tusindvis af arrangører, musikere, komponister og sangskrivere, som på hver deres måde tager medejerskab på Spil Dansk Dagen. Koda har, som du ved, taget initiativ til Spil Dansk Dagen siden 2001.

Spil Dansk Dagen er i meget høj grad et demokratisk og decentralt projekt. Med kun én undtagelse (Danmarks Fællessangen) ud af de over 1.300 tilmeldte arrangementer, så er det ikke Koda eller Spil Dansk-sekretariatet (på Koda) som står bag arrangementerne lokalt.

Det er udelukkende de lokale arrangører, såsom spillesteder, musikforeninger, skoler, biblioteker, kirker, musikere og mange flere, som selv er ansvarlige for planlægningen og dermed også kvaliteten af arrangementerne og musikken.

Vi på Koda og i Spil Dansk-sekretariatet er med til at koordinere Spil Dansk-projektet på tværs af disse mange involverede. Vi står også for overordnet markedsføring og pressearbejde, samt en række konkurrencer og priser.

Vi har altid opfordret alle de arrangører, som vi er i kontakt med, til at gøre noget særligt og ekstra ud af deres deltagelse på Spil Dansk Dagen.

Det kan man gøre på utallige måder, eksempelvis ved at koble amatører og professionelle ved samme koncert, lave møder mellem genrer og involvere flere kunstarter, lade musikken komme ud til dem, der ikke kan komme til musikken (fængsler, asylcentre, hospitaler og hospices m.fl.) og ved at arbejde med publikumsinvolvering.

Det er forkert, når du skriver, at vi ikke fokuserer på kvalitet, bare fordi vi også fokuserer på, at det er godt med mange arrangementer over hele Danmark

Dette kvalitetsløft sker ved hundredvis af arrangementer på Spil Dansk Dagen og på mangeartede måder.

Det er blot at kigge i kalenderen på spildansk.dk, og derefter opsøge lige netop dét arrangement, som man gerne vil opleve. Det burde ikke være nødvendigt at eksemplificere her.

Men vi er ikke ansvarlige for de enkelte arrangementer, så det er forkert, når du skriver, at vi ikke fokuserer på kvalitet, bare fordi vi samtidig også fokuserer på, at det er godt med mange arrangementer over hele Danmark.

Det er også en ikke-historie, når du bruger Musikparlamentets fine debatarrangement – og deres initiativ med at folk kan lave playlister med dansk musik - til en kritik af Koda og Spil Dansk Dagen.

Det eneste, vi har med det arrangement at gøre, er, at vi har støttet det med honorar til den optrædende musiker, og at vi hjælper med at markedsføre det gode initiativ.

Derudover skulle undertegnede have været med i paneldebatten, men jeg måtte melde fra pga. andre gøremål i Holstebro.

Men vi vil gerne stå som medafsendere, når vi nu har støttet det arrangement. Jeg indrømmer gerne, at det så kunne have stået tydeligere, på hvilken måde vi er involveret i det arrangement.

En lille rettelse til din kritik i forhold til Danmarks Fællessangen. Vi sang ganske rigtig ”I Danmark er jeg født ” i 2011, men DR's pigekor har mig bekendt ikke været med siden 2007.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Spil Dansk Dagen handler om al den musik, der er lavet af danske komponister og sangskrivere, men det handler i meget høj grad også om, at Spil Dansk Dagen er musiklivets årlige festdag.

Det har faktisk været vores slogan i flere år.

Spil Dansk Dagen er musiklivets årlige festdag

Musiklivet er professionelle og amatører, det er musikbranche og kommuner, det er musik for, med og af folk i alle aldre, det er musik i alle genrer, og teksterne kan være på alverdens sprog på Spil Dansk Dagen.

Det, mener vi, er inkluderende. Det eneste krav til musikken på Spil Dansk Dagen er, at den skal være lavet af danske komponister og sangskrivere.

Lad os bare denne ene dag fortsat sætte fokus på dansk musik og dansk musikliv, på alle mulige steder at spille musikken, ved livekoncerter, i radio og TV, på streamingtjenester, med fællessang, over hele Danmark, men også i udlandet ved de mange Spil Dansk koncerter, eksempelvis imorgen i Rio, Peking, Vilnius, på Færøerne, Berlin, London og Atlanta.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden