Ventetid. På grund af sommerens pres arbejder Udlændingestyrelsens Borgerservice nu på konkrete tiltag for at forbedre ventetidssituationen.
Foto: SANNE VILS AXELSEN (arkiv)

Ventetid. På grund af sommerens pres arbejder Udlændingestyrelsens Borgerservice nu på konkrete tiltag for at forbedre ventetidssituationen.

Debat

Udlændingestyrelsens ventetid har været voldsom

Chefen for Udlændingestyrelsens Borgerservice beklager de lange ventetider.

Debat

Ralf Christensen bringer (Pol. 9.8.) et indlæg som part i en konkret sag om ægtefællesammenføring, der er behandlet i Udlændingestyrelsen, og beskriver sin oplevelse af ventetiden i Servicecenteret.

Jeg skriver som leder af Servicecenteret, der også betjener brugerne fra Styrelsen for Fastholdelse og Rekruttering (erhverv og studie). Jeg kommenterer ikke den konkrete sag, der behandles på helt sædvanlig vis i styrelsen.

LÆS KRONIK

Jeg må desværre medgive og beklage, at der hen over sommeren har været eksorbitant lange ventetider, sådan som vi har orienteret om på nyidanmark.dk. Vi har ekspederet samtlige, og vi har ofte betjent brugerne adskillige timer efter lukketid. Jeg kan bekræfte, at vi flere gange har sluttet kl. 21.30, som kronikøren beskriver.

På normale dage som f.eks. torsdag 16. februar betjente vi 322 besøgende. Torsdag 7. juni betjente vi 1.003 besøgende.

Vi har 13 skranker med fuld bemanding, og vi har i sommer suppleret med såkaldt floor walking, hvor ekstra medarbejdere ude i lokalet hjælper brugerne med vejledning. Antallet af besøgende har dog været større, end vi har kunnet afbøde.

Det usædvanligt høje antal besøgende skyldes bl.a. ny lovgivning, som har medført langt flere ansøgninger, og f.eks. har vi i juli modtaget 1.500 ansøgninger om permanent ophold svarende til en firdobling af det normale.

Det usædvanligt høje antal besøgende skyldes bl.a. ny lovgivning, som har medført langt flere ansøgningerMange ansøgere møder op for at få vejledning før indgivelsen. Her betjener vi brugerne med omhyggelig gennemgang af ansøgningerne for at sikre, at vores brugere lykkes med deres forehavende og får en sagsbehandling, der er så smertefri som muligt.

Glædeligvis viser brugerundersøgelser stor brugertilfredshed. I den seneste fra foråret under normale ventetider udtrykte over 95 procent tilfredshed, herunder også dem, der havde ventet længst, det vil sige halvanden til to timer.
LÆS OGSÅ


I dag er presset løjet noget af. På grund af sommerens pres arbejder vi nu på yderligere konkrete tiltag for at forbedre ventetidssituationen.

To eksempler: Oplysningerne fra Servicecenteret om, hvilket nummer der aktuelt bliver betjent, vil kunne ses direkte på nyidanmark.dk. Brugere med smart-phone eller laptop vil kunne følge afviklingen af ekspeditionerne og vil kunne bruge ventetiden på andre gøremål.

Vi undersøger også muligheden for at indføre et tidsbestillingssystem på udvalgte dage.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?
  Hør podcast: Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump?

  Henter…

  Klaus Riskær - Danmarks Donald Trump? Klaus Riskær er tilbage på avisernes forsider. Han rejser sig altid igen, uanset om han går konkurs, bliver ekskluderet eller sat i fængsel. Og nu stiller han op til Folketinget. Men hvad driver ham? Og kan det passe, at han i dag er mere til klima og social retfærdighed end til utæmmet kapitalisme? Eller er han – som nogle mener – det danske svar på Donald Trump?

 • 
  A male giant panda from China named Cai Tao eat eats a stick at Taman Safari Indonesia zoo in Bogor, West Java, Wednesday, Nov 1, 2017. Giant pandas Cai Tao and Hu Chun arrived Indonesia last month as part of China's "Panda diplomacy." (AP Photo/Achmad Ibrahim)

  Et kongerige for to pandaer? Kun Kinas allerbedste venner får lov at lease et par af de sjældne pandabjørne, sagde den kinesiske præsident Xi Jinping, da han lovede Danmark et par. Kina har flere gange brugt de sjældne dyr som en brik i deres udenrigspolitik. Men hvad har Danmark givet køb på, for at blive en af Kinas allerbedste venner? At tale om Tibet?

 • 
  Arkitekt Jørn Utzon viser prototype på etfamiliehus i 1969.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?
  Hør podcast: Jørn Utzon – glemte Danmark sin største arkitekt?

  Henter…

  I dag er der premiere på dokumentarfilmen ’Jørn Utzon – manden & arkitekten’ om den dansker, der bl.a. tegnede Sidney-operaen: En bygning, der regnes med blandt det 20. århundredes mest ikoniske bygningsværker. Men hvordan endte Jørn Utzons hjertebarn, operaen i Sidney, som hans livs tragedie? Og hvorfor frøs danske arkitekter ham siden ud?

Forsiden

Annonce