Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Ventetid. På grund af sommerens pres arbejder Udlændingestyrelsens Borgerservice nu på konkrete tiltag for at forbedre ventetidssituationen.
Foto: SANNE VILS AXELSEN (arkiv)

Ventetid. På grund af sommerens pres arbejder Udlændingestyrelsens Borgerservice nu på konkrete tiltag for at forbedre ventetidssituationen.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Udlændingestyrelsens ventetid har været voldsom

Chefen for Udlændingestyrelsens Borgerservice beklager de lange ventetider.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ralf Christensen bringer (Pol. 9.8.) et indlæg som part i en konkret sag om ægtefællesammenføring, der er behandlet i Udlændingestyrelsen, og beskriver sin oplevelse af ventetiden i Servicecenteret.

Jeg skriver som leder af Servicecenteret, der også betjener brugerne fra Styrelsen for Fastholdelse og Rekruttering (erhverv og studie). Jeg kommenterer ikke den konkrete sag, der behandles på helt sædvanlig vis i styrelsen.

LÆS KRONIK

Jeg må desværre medgive og beklage, at der hen over sommeren har været eksorbitant lange ventetider, sådan som vi har orienteret om på nyidanmark.dk. Vi har ekspederet samtlige, og vi har ofte betjent brugerne adskillige timer efter lukketid. Jeg kan bekræfte, at vi flere gange har sluttet kl. 21.30, som kronikøren beskriver.

På normale dage som f.eks. torsdag 16. februar betjente vi 322 besøgende. Torsdag 7. juni betjente vi 1.003 besøgende.

Vi har 13 skranker med fuld bemanding, og vi har i sommer suppleret med såkaldt floor walking, hvor ekstra medarbejdere ude i lokalet hjælper brugerne med vejledning. Antallet af besøgende har dog været større, end vi har kunnet afbøde.

Det usædvanligt høje antal besøgende skyldes bl.a. ny lovgivning, som har medført langt flere ansøgninger, og f.eks. har vi i juli modtaget 1.500 ansøgninger om permanent ophold svarende til en firdobling af det normale.

Det usædvanligt høje antal besøgende skyldes bl.a. ny lovgivning, som har medført langt flere ansøgningerMange ansøgere møder op for at få vejledning før indgivelsen. Her betjener vi brugerne med omhyggelig gennemgang af ansøgningerne for at sikre, at vores brugere lykkes med deres forehavende og får en sagsbehandling, der er så smertefri som muligt.

Glædeligvis viser brugerundersøgelser stor brugertilfredshed. I den seneste fra foråret under normale ventetider udtrykte over 95 procent tilfredshed, herunder også dem, der havde ventet længst, det vil sige halvanden til to timer.
LÆS OGSÅ


I dag er presset løjet noget af. På grund af sommerens pres arbejder vi nu på yderligere konkrete tiltag for at forbedre ventetidssituationen.

To eksempler: Oplysningerne fra Servicecenteret om, hvilket nummer der aktuelt bliver betjent, vil kunne ses direkte på nyidanmark.dk. Brugere med smart-phone eller laptop vil kunne følge afviklingen af ekspeditionerne og vil kunne bruge ventetiden på andre gøremål.

Vi undersøger også muligheden for at indføre et tidsbestillingssystem på udvalgte dage.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden