Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Forbrug. Billigt kød er efterhånden blevet vigtigere end dyrenes velfærd.
Foto: Carsten Andreasen

Forbrug. Billigt kød er efterhånden blevet vigtigere end dyrenes velfærd.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Vi glemmer alle vores idealer i supermarkedet

Idealisterne forvandles til tilbudshajer foran kølediskene.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Gentagne undersøgelser har vist, at vi forbrugere lider af en svær personlighedsspaltning, når det kommer til at indkøbe produkter med høj dyrevelfærd – vi mener ét og gør noget ganske andet.

Europakommissionens analyseinstitut, Eurobarometer, fandt i 2010, at 64 procent af adspurgte borgere i de 27 EU-lande var bekymrede over dyrevelfærden inden for landbruget.

I Danmark drejede det sig om hele 76 procent af de adspurgte. Denne bekymring afspejles dog langtfra i vores forbrugsvalg, når vi står ved kølemontren med kød eller mejeriprodukter. Kun ganske få procent af vores kyllinger og vores svinekød kommer fra produktioner, hvor dyrevelfærden går ud over lovens minimumskrav.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden