Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Stenalderkost. Thomas Rode (billedet) er den helt store fortaler for kosttypen.
Foto: LARS KRABBE (arkiv)

Stenalderkost. Thomas Rode (billedet) er den helt store fortaler for kosttypen.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Jeg bliver provokeret af alt det kød og sovs

Jeg savner en mere nuanceret debat om stenalderkost.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Stenalderkosten er på alles læber, og hvis vi bare stopper med at spise kulhydrater og begynder på crossfit, så ser vi inden længe ud som Thomas Rode.

Kosttypen har været meget omtalt ikke mindst i Politiken, som for nylig bragte stenalderopskriften på bøf bearnaise, som efter sigende var meget populær blandt mænd.

Nu kunne de spise kød og sovs, så meget de havde lyst til. Som kok og studerende på fødevarevidenskab bliver jeg provokeret af den ofte enkle og ensidige promovering af stenalderkosten. Jeg ser følgende problematikker:

Hvilken effekt har det på kroppen, når man indtager så store mængder animalsk protein og fedt gennem længere tid – ikke mindst hvis dette indtag ikke ledsages af grundige overvejelser om varieret kost og et meget alsidigt valg af grøntsager og fedtkilder?

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden