Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
BUBANDT MARTIN
Foto: BUBANDT MARTIN

sexkøb. Regeringen har tager masser af tiltag imod prostitution og menneskehandel, mener ligestillingsminister Manu Sareen (R).

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Manu Sareen: Vi handler for at bremse menneskehandel

Regeringen tager problemer i forhold til handlede kvinder alvorligt.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Debatten harde seneste dage raset her i Politikens spalter om købesex, og den har afspejlet, at spørgsmålet for eller imod et forbud rummer mange nuancer.

De nuancer er vigtige, fordi der ikke er enkle svar eller lette løsninger.

Regeringen har valgt, at det bedste, vi kan gøre, er at fokusere på tiltag, som reelt hjælper de prostituerede videre i deres liv, og at et forbud ikke vil gavne dem. Det er et politisk valg, hvor vi sætter den sociale indsats i centrum.

På især et område synes jeg, at der nogle steder har indsneget sig en misforståelse i debatten, også på lederplads, nemlig at regeringen ikke for alvor gør noget for de handlede kvinder. Det er simpelthen lodret forkert.

POLITIKEN MENER

Regeringen sætter hårdt ind for at bekæmpe den forfærdelige og umenneskelige form for kriminalitet, som menneskehandel er.

Menneskehandel er en skamplet på vores moderne demokrati, og vi skal gøre, hvad vi kan for at beskytte ofrene og straffe bagmændene hårdt. Regeringen har netop indgået en aftale med Enhedslisten, som helt markant forbedrer indsatsen for ofre for menneskehandel. Og nej, her er ikke kun tale om pæne ord, her er tale om konkrete tiltag.

Når et offer for menneskehandel, f.eks. en kvinde fra et afrikansk land, som af bagmænd bliver tvunget til at gå på gaden, skal vende hjem, så tilbydes hun hjælp i et halvt år – mod hidtil tre måneder.

Menneskehandel er en skamplet på vores moderne demokrati, og vi skal gøre, hvad vi kan for at beskytte ofrene og straffe bagmændene hårdt

Det kan være hjælp til at starte egen virksomhed, uddannelse, bolig mv. Samtidig udvides den periode, hvor hun kan opholde sig i Danmark fra 100 til 120 dage. Her kan hun få hjælp til at komme sig, og hjemrejsen kan forberedes.

Center for Menneskehandelfår flere penge, som skal bruges til en særlig tillidsskabende indsats i den periode, hvor kvinderne er frihedsberøvet. Der er også afsat penge til kampagner, som skal sætte fokus på menneskehandel og mindske efterspørgslen på købesex.

Og regeringen har netop igangsat en kortlægning af efterspørgslen efter prostitution i Danmark – især med fokus på, hvem der køber sex af handlede kvinder. Og så den juridiske del: Strafferammen for menneskehandel blev i foråret sat op fra 8 til 10 års fængsel.Nu vil regeringen foreslå en udvidelse af rufferibegrebet, så f.eks. escortprostitution og gadeprostitution kan omfattes. Regeringen vil samtidig foreslå, at det fremover bliver helt tydeligt i straffeloven, at det er en skærpende omstændighed, hvis en voldtægt begås mod et offer for menneskehandel.

Derfor: at sige, at denne regering ikke tager problemer i forhold til handlede kvinder alvorligt, er noget sludder. Vi er fast besluttet på helt konkret at gøre en forskel for denne ekstremt udsatte gruppe i vores samfund. Og vi har vist, at vi sætter handling bag ordene.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden