Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Jacob Ehrbahn (arkiv)
Foto: Jacob Ehrbahn (arkiv)

Lovligt. En kriminalisering af sexkunderne være et langt mere tydeligt signal til det danske samfund, end nogen kampagne nogensinde vil kunne være, skriver fagbosser i et angreb på regeringen.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Fagbevægelsen: Sexkøb bør forbydes i Danmark

Regeringen mangler politisk mod, skriver fagforbundsformænd.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Med regeringens beslutning om ikke at kriminalisere kunder til sexkøb må vi desværre konstatere, at regeringen ikke har ønsket at sætte handling bag ordene.

Det er skuffende, at regeringen på så vigtigt et værdipolitisk område ikke har villet sætte en ny kurs.

Vi har i den seneste uge lyttet til de argumenter, der er kommet fra regeringen. Vi har forsøgt at begribe, hvordan et så stærkt politisk standpunkt kunne blive trukket tilbage.

Men selv efter nøje at have gransket udmeldingerne fra regeringen står det klart for os, at det eneste, regeringen manglede, var det politiske mod til at gøre en reel holdningsbåret forskel på det her område.

For mens vi naturligvis er enige i og bakker op om de sociale initiativer regeringen trods alt ønsker at søsætte i forhold til prostitution, ville en kriminalisering af kunderne være et langt mere tydeligt signal til det danske samfund, end nogen kampagne nogensinde vil kunne være.

DEBAT

Regeringstoppen har tilsyneladende lagt hele sin politiske handlefrihed i hænderne på Straffelovrådet, der ikke finder, at en kriminalisering af kunder til prostitution ville mindske udbredelsen.

For det første står det i skærende kontrast til andre erfaringer. For det andet er det grundlæggende et absurd argument.

Det eneste, regeringen manglede, var det politiske mod til at gøre en reel holdningsbåret forskel på det her områdeDansk lovgivning er fyldt med forbud mod handlinger, hvor vi godt ved, at vi ikke fjerner handlingerne med forbuddet – men som samfund signalerer vi, at vi ikke accepterer dem.

Et forbud mod sexkøb ville netop sende et sådant stærkt signal om, at vi i Danmark ikke accepterer, at man kan købe et andet menneske til seksuelle ydelser.Det ville samtidig kunne være med til at bremse fødekæden blandt yngre generationer, der kunne overveje at købe sig til sex. Tilsammen repræsenterer dette indlæg flere hundrede tusinder helt almindelige danskere.

Såfremt der blev foretaget en meningsmåling blandt dem om emnet, vil det sandsynligvis give et blandet resultatet. Men det ændrer ikke på, at vi åbent og ærligt ønsker, at køb af prostitution bør forbydes i Danmark.

Det mod havde også regeringspartierne før valget. Vi må konstatere, at det ikke er tilfældet her et år efter folketingsvalget.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden