0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Moderne mand, du er en vatnisse!

Den moderne mand må lære at sige fra og ikke altid tro, at kvinder skal stryges med hårene.

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning
EHRBAHN JACOB
Foto: EHRBAHN JACOB

Kvindehysteri. Mænd må sige nej til indkøb af dækservietter i Ikea, mener Asger Aamund.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER
Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

Asger Aamund, du siger i et interview med Jyllands-Posten, at maskuliniteten er truet. Hvad mener du med det?

»Vi er ved at vinke farvel til det gamle mandsdominerede samfund, hvor mænd var født til at være førerhund i familien, fordi der vokser en ny generation af stærkere kvinder op, som ikke vil finde sig i det. Mange mænd bøjer sig totalt bagover for at tilpasse sig den stærke kvinde. De er nogle vatnisser. De lader sig trænge tilbage, så de til sidst sidder ude på toilettet og læser aviser for at få lidt fred. For de ved ikke, hvordan de skal komme i øjenhøjde med deres koner«.

Hvor gik det galt?

»Det er en glidende nedgang, som var nødvendig. Det ville være forfærdeligt, hvis vi i dag skulle have et mandssamfund, hvor mænd, bare fordi de er mænd, skulle dominere kvinder. Men mændene har besvær med at finde en afslappet og balanceret identitet i samspil med stærke kvinder. Kvinderne har ikke det problem. For de stiller større og større krav til sig selv, samfundet og deres mænd. Det betyder, der er mange mænd, der ikke kan finde deres ståsted. De starter med at være kærester, så bliver de venner, og til sidst bliver de veninder med deres partnere«.Hvorfor skal en mand absolut være maskulin for at være en rigtig mand?

»Han behøver ikke være en anden Skipper Skræk eller Arnold Schwarzenegger. Men ethvert menneske har brug for et frirum omkring sig og har brug for at have et univers, som man selv bestemmer over uden at skulle spørge nogen. Og det er det, jeg mener er ved at gå tabt for en del mænd, som ikke ved, hvor langt tilbage de skal løbe for at gøre madammen derhjemme tilfreds«.

Hvad mener du med, at man skal have et frirum?

»Når man indgår et parforhold, taber man en stor del af den frihed, man har. Til gengæld får man jo netop parforholdet, forhåbentlig noget god sex, nogen, der elsker en, respekt og en familie. Derfor er vi mange, der bevidst har opgivet en stor del af vores frihed, fordi vi har fået noget bedre. Men der er et tab, og det tab skal jo være afbalanceret«.

Så problemet er, at mændene underkaster sig deres kvinder?

»Ja, at de bliver trængt tilbage af stærke kvinder. Det er sådan set også i orden, men tilbagetoget må ikke være uendeligt. Jeg har da selv lagt en million bleer på mine børn og hjulpet til, og den moderne mand skal selvfølgelig også hjælpe lige så meget til, som kvinden gør. Men de skal bare passe på, at de ikke ender med at blive butler i deres egen familie«.

DEBAT

Hvad er konsekvensen af, at mændene er blevet blødere og kvinderne hårdere?

»Vi står over for en stor bølge af unge stærke kvinder, der kommer ud og besætter lederposterne, og derfor vil trykket mod den fremkommelige, svage og lidt usikre mand være meget stærkt de kommende år. Mændene skal lige vænne sig til det her. Det er hårdt for mange mandlige politikere at se, at det er en kvinde, der sidder som partileder – selv om de ikke vil indrømme det. Men når mændene har sundet sig lidt, vil de finde en identitet, der gør, at de ikke bare kan overleve i en familie, men også leve«.Mener du reelt, at der er mange mænd, der kun overlever i deres familier og ikke lever i dem?

»De lever ikke, som de gerne vil, og de tør ikke engang at sige det. For der er så meget politisk korrekthed, at man skal være sammen om alt, og man skal gøre det, som den stærke kvinde gerne vil have. Hun sidder der i samtalekøkkenet, hvorfra hun kan se alt og dømmer levende og døde. Mændene ender henne i et hjørne med et meget, meget lille ståsted. Og det er deres egen forbandede fejl, for man kan jo ikke bebrejde kvinderne, at de vil have den maksimale indflydelse i deres familie. Mændene giver efter for familiefredens skyld og lader sig dominere«.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Deltag i debatten nu

Det koster kun 1 kr. at få fuld adgang til Politiken, hvor du kan læse artikler, lytte til podcasts og løse krydsord.

Læs mere

Annonce

Læs mere

Annonce

For abonnenter