Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
DALSGAARD MIRIAM
Foto: DALSGAARD MIRIAM

Parlamentarisme. Dansk Folkeparti mangler basal demokratisk forståelse, mener Christian Braad Thomsen.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

DF er ikke et demokratisk parti

Christian Braad Thomsen fastholder, at DF bør isoleres i det politiske landskab.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det har generet mange, bl.a. Politikens redaktør Lars Trier Mogensen (5.8.), at jeg efter Oslo-massakren foreslår, at man ikke tæller DF’s stemmer med i Folketinget, dvs. indstiller ethvert samarbejde med partiet og ikke fremsætter forslag, som er afhængige af DF’s stemmer.

Trier Mogensen argumenterer med, at DF er et demokratisk parti.

LÆS SIGNATUR

Nej, det er DF ikke.

Det ligger hinsides dansk demokratiforståelse at kræve forbud mod arabisk tv-sender eller at stille politiske betingelser for kunststøtten.

Det er også ekstremt antidemokratisk, når Søren Krarup hævder, at man kun er rigtig dansker, hvis man tror på Gud – samt slet ikke accepterer islam som en religion, men kalder den en form for nazisme og derfor forsvarer religiøse massakrer på muslimer og maner til modstandskamp mod deres påståede forsøg på at overtage Europa.

DF repræsenterer en form for hjemstavnsparanoia, som sætter sig langt ud over det, der engang kaldtes borgerlig anstændighed.

DF repræsenterer en form for hjemstavnsparanoia, som sætter sig langt ud over det, der engang kaldtes borgerlig anstændighed.

Et sådant parti er, som allerede Poul Nyrup Rasmussen slog fast, »ikke stuerent«.

Det er en katastrofe, at V og K i 10 år har deponeret sin selvstændighed hos DF og erklæret, at de deler værdifællesskab med partiet.

Det har forpestet holdningen til udlændinge, og det har ført til, at staten – for første gang siden de nazistiske Nürnberglove – blander sig i, hvem danskere må gifte sig med, hvis de vil bo i Danmark.

Ingen er i tvivl om, at den nazistiske retorik mod jøderne i 1930’erne førte til Auschwitz.

Præcis den samme retorik anvendes i dag mod muslimerne af Søren Krarup, Mogens Camre, Lars Hedegaard og Sørine Gotfredsen. Det er naivt at tro, at den ikke også får konsekvenser. Ja, DF må isoleres parlamentarisk.

LÆS DEBATINDLÆG

Andre har kritiseret mig for at misforstå Lukas 19/27, hvor Jesus går ind for at massakrere dem, der ikke tror på ham. De hævder, at synspunktet tilskrives herremanden i lignelsen.

Det er et spørgsmål om almindelig indenadslæsning: Det citerede synspunkt er udtrykkeligt Jesus’ personlige konklusion på lignelsen.

Endelig er jeg blevet kritiseret for at kalde Oslo-terroristen for kristen, bare fordi han selv gør det.

Synspunktet skulle være, at man åbenbart ikke kan være kristen og samtidig foretage en sådan massakre. Det har kristne ellers altid kunnet, lige fra korstogsriddernes hærgen til massakrerne på indianere og sorte i Afrika.

Ud fra den holdning er heller ikke Jesus kristen.

Men problemet med kristendommen er jo, at to kristne dårligt kan være i stue med hinanden, uden at de kommer i alvorlig splid om, hvad kristendom er.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden