Konspiration. Sammenstyrtningen af World Trade Centers bygning 7 er ifølge Niels Harrit et af de mest spektakulære fænomener i arkitekturhistorien.
Foto: Marty Lederhandler/AP/AP

Konspiration. Sammenstyrtningen af World Trade Centers bygning 7 er ifølge Niels Harrit et af de mest spektakulære fænomener i arkitekturhistorien.

Debat

Engelbreth og sandheden

Niels Harrit mener ikke, at det er blevet bevist, at terrorister stod bag 9/11.

Debat

Rune Engelbreth Larsens klumme (21.3.) bærer overskriften 'Hedegaard og Harrit'.

Efterfølgende bliver undertegnede slået i hartkorn med Lars Hedegaard, under henvisning til at begge »lever i hver deres argumentresistente osteklokke«.

Som eneste forsøg på at give denne injurie substans skriver Rune Engelbreth Larsen om 9/11-sandhedsbevægelsen: »En lille promille videnskabsfolk, der hævder, at Osama bin Laden ikke stod bag terrorangrebet i 2001, ophøjes her til sandhedsvidner på bekostning af det massive flertal af eksperter«.

Hvem er dette massive flertal af eksperter?

LÆS INDLÆG

Tre (!) skyskrabere styrtede sammen på Manhattan 11. september 2001.

Sammenstyrtningen af den tredje skyskraber - World Trade Centers Bygning 7 - står stadig som det mest spektakulære, mystiske og uforklarede fænomen i moderne arkitekturs historie.

Er det ikke påfaldende, at hverken DTU, vores arkitektskoler, Statens Byggeforskningsinstitut, Dansk Ingeniørforening eller andre har fundet anledning til at afholde et beskedent halvdagsseminar om denne begivenhed?

Sammenstyrtningen af den tredje skyskraber - World Trade Centers Bygning 7 - står stadig som det mest spektakulære, mystiske og uforklarede fænomen i moderne arkitekturs historieKan Rune Engelbreth Larsen sætte navn på bare én eneste dansk bygningssagkyndig, der i en kollegial forsamling vil fremlægge og forsvare en mekanisk model for disse bygningers kollaps?

Sandheden er, at ingen kan!

Det er et emne, man ikke taler om. Dette tavshedens tyranni er ikke specifikt for de byggefaglige miljøer. Det gennemsyrer alle akademiske institutioner, ja hele det private og offentlige rum i den vestlige verden.

LÆS OGSÅ

Alle journalister ved, at en kritisk 'vinkel' på den officielle version af 9/11 er en karrierestopper. Det er ikke, fordi journalister er specielt vidende om denne begivenhed. Men de ved, at den rører man ikke ved - hvilket implicerer, at alle ved, at alle ved, at alle ved det.

Ved hvad?

At den officielle konspirationsteori er falsk. Jeg er tilhænger af retsstaten. Jeg mener, at forbrydelser bør efterforskes som forbrydelser. Hvis politiet finder frem til holdbare beviser, bør disse forelægges en domstol, som herefter tager stilling til den anklagedes skyld.

En mand er uskyldig, indtil det modsatte er bevist.

Er vi enige om det, Rune Engelbreth Larsen?

Har du kendskab til nogle beviser på, at USA blev angrebet af 19 muslimske mænd 11. september, 2001?

Bare ét eneste lille bevis - der kan holde i en retssal...

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  Søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce