Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Atomkraft. "Lige så snart man siger atomkraft, tænker folk på atombomben. På Hiroshima. Paddehatteskyen. Det er den følelsesmæssige association, der blokerer for en rationel tilgang" siger Peter Schouby.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Civilingeniør: Et Tjernobyl hvert tiende år er stadig bedre end olie- og kulkraft

Ifølge Peter Schouby - bestyrelsesmedlem i foreningen for Reel Energi Oplysning - er frygten for atomkraft stærkt overdrevet.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst
FOR ABONNENTER

»Nej, det bliver det ikke. Selv Japan vil fortsætte, og det bør vække til eftertanke, for hvorfor har japanerne, der er blevet ramt af atombomber og virkelig har set konsekvensen, valgt a-kraft? Fordi de ikke selv har kul, olie eller gas, og de har et stort elforbrug. De lærer af fejlen og gør det bedre næste gang. Ukraine med Tjernobyl-ulykken bygger to eller tre a-kraft-værker som erstatning for kulkraft. I Schweiz har man rigtig nok udsat beslutningen om tre nye værker i tre måneder, men de værker var under alle omstændigheder blevet udsat, så det er gratis. Teknikerne arbejder videre med planerne alligevel«.

»Derimod betyder Angela Merkels stop af syv atomkraftværker i Tyskland en udgift på 2,3 milliarder euro, og at Tyskland ikke kan leve op til sine CO2-mål. Men ulykken i Japan har jo ikke ændret noget som helst ved sikkerhedsvurderingen af de tyske værker; enten er de farlige, og så skulle værkerne have været lukket for længe siden, eller også er de ikke farlige, og så gør tsunamien jo ikke nogen forskel«.
Skal vi acceptere, at det går galt en gang imellem?

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden