Tavshed. Er et løfte mellem psykolog og patient ukrænkeligt? Merete Lindholm er ikke i tvivl. Det kan koste hende en dom i landsretten.
Foto: HOLM MAGNUS

Tavshed. Er et løfte mellem psykolog og patient ukrænkeligt? Merete Lindholm er ikke i tvivl. Det kan koste hende en dom i landsretten.

Debat

Skriv og stem: Er det i orden, hvis en psykolog bryder sin tavshedspligt?

Psykolog nægter at bryde sin tavshedspligt i sag om tortur. Er det acceptabelt?

Debat

Hvis man taler med en psykolog, kan man regne med, at behandleren ikke fortæller hvem som helst om de tanker, man sætter ord på.

Men i forhold til retssager har psykologer som udgangspunkt pligt til at vidne - også om udsgn fra deres patienter. Og de kan straffes med forvaring eller tvangsbøder, hvis de nægter.

Det er humlen i en verserende retssag, hvor pensioneret psykolog Merete Lindholm risikerer seks måneders forvaring, fordi hun nægter at bryde sit løfte om tavshed.

LÆS ARTIKEL

Merete Lindholm har i mange år arbejdet som psykolog i hæren, og har i den forbindelse behandlet en tolk i Afghanistan.

Patienten - der arbejdede for militæret i Afghanistan i 2002 - har under psykologbehandlingen sagt, at han så fanger blive mishandlet, og at han angiveligt viste sin psykolog billeder af overgreb.

Den forklaring vil forsvarets auditørkorps have efterprøvet. Derfor har de bedt Merete Lindholm fortælle om patientens beretning.

Synes du, at alle patienter altid skal kunne forvente, at deres psykolog overholder sin tavshedspligt? Eller findes der sager, hvis karakter godtgør, at tavshedspligten brydes? Giv din mening til kende i kommentarfeltet.

ingenting

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Redaktionen anbefaler:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce