Tegning: Per Marquard Otzen

Tegning: Per Marquard Otzen

Debat

Ønsker du den demokratiske dialog, Drude Dahlerup?

Jeg er trist og vred over, at en professor og en sekretariatsleder vil synke så dybt i deres debatmåde.

Debat

Professor Drude Dahlerup og sekretariatsleder for Kvinderådet Randi Theil Nielsen har i Politiken i dag fredag valgt at hælde en spand skidt ud over mig som minister for ligestilling i Danmark.

Deres argumentation er blandt andet, at jeg mødte op til Nordisk Forum i Malmø i søndags og svarede på spørgsmål uden slavisk at følge et manuskript. Professoren og sekretariatslederen fremhæver, at der var nogle af de fremmødte, som buh’ede over den danske ligestillingspolitik, og de hylder denne buhen. Desuden kritiserer de to kvinder, at jeg som mand valgte at dele mine egne oplevelser som far.

Jeg er trist – og også lidt vred - over, at en professor og en sekretariatsleder vil synke så dybt i deres måde at deltage i den ellers så vigtige ligestillingsdebat, og at de åbenbart er mere optaget af min fremtoning og facon - end af reel debat og udveksling af synspunkter.

Det vidner først og fremmest om manglende respekt for, at man kan brænde for ligestilling uden at være enig med dem. Og jeg brænder for ligestilling, og hvis nogen vil vide mere om mine visioner, så vil jeg meget gerne opfordre til at læse min seneste perspektiv- og handlingsplan for ligestillingspolitikken.

For nej, jeg er på ingen måder enig med de to kvinders i en del ligestillingsspørgsmål. Jeg tror på dialog, jeg tror på pragmatiske løsninger, og jeg tror på, at danske mænd og kvinder kan finde ud af meget uden statslig indgriben, hvis rammerne er rigtige. Jeg tror, at kampen for ligestilling er en evig proces, som kræver, at vi lytter og handler.

Men jeg anerkender, at man kan være uenige og gå ind for andre metoder til at fremme ligestilling, og jeg lytter til deres argumenter. Og jeg kritiserer ikke deres facon eller måde at være på - bare fordi jeg ikke er enig med dem.

Men for Dahlerup er og Theil Nielsen er der åbenbart ingen grænser for, hvad man kan tillade sig, hvis man er uenig.

Det er sørgeligt for ligestillingen, at de to bruger forløbet af Nordisk Forum til at fremme deres egne snævre interesser, og at de ikke respekterer en åben, demokratisk debat. For selve arrangementet var sådan set fint. Nordisk Forum er et bidrag til en konstruktiv dialog om, hvordan vi på tværs af Norden arbejder mod det fælles mål, nemlig at kvinder og mænd, drenge og piger, skal have lige muligheder. Jeg glæder mig over, at de fleste – også på Nordisk Forum - ønsker åben dialog i respekt.

Jeg kom til Nordisk Forum direkte fra tre dages folkemøde på Bornholm. Her kunne Dahlerup og Theil Nielsen lære noget. I de dage diskuterede jeg med liberale, socialister, feminister, økologer, komikere og andet godtfolk i respekt og i nysgerrighed. Og ingen havde behov for efterfølgende at nedgøre hinanden. Efter debatten gav vi hånd og sagde tak.

Dahlerup og Theil Nielsen vil hellere skrive nedgørende læserbreve og hylde buhen og komme med usaglige beskyldninger. Jeg må spørge: Ønsker I den demokratiske dialog?

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Redaktionen anbefaler:

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce