Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Tegning: Per Marquard Otzen

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Israel opfører sig som børn, der har erstattet legetøj med våben

'Jøder mod folkedrab' kalder med rette Gaza for verdens største kz-lejr

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvis en hel befolkningsgruppe bliver undertrykt eller beordret myrdet, er det naturligt, at de overlevende udvikler et livslangt had mod deres bødler.

Men det er desværre også en psykologisk kendsgerning, at man kan reagere ved at identificere sig med undertrykkeren. Det er, hvad flertallet af de israelske jøder har gjort siden Seksdageskrigen, da Israel besatte Vestbredden, Gazastriben og Østjerusalem.Derefter gik Israel i gang med at opføre ulovlige bosættelser i de besatte områder, hvor der i dag bor en halv million jøder.

Gradvist omdannede de desuden Gaza til verdens største kz-lejr: Indbyggerne er spærret inde, de har ofte ingen mulighed for at få rent drikkevand, medicin eller mad. Og israelske tropper foretager efter behag massakrer, bomber hospitaler samt dræber legende børn på strandbredden. Dette er indlysende en identificering med fortidens nazistiske bødler.

LÆS MORTEN MESSERSCHMIDT

Det er ikke mig, der sammenligner de israelske massakrer med nazisternes. Det er den jødiske organisation Jews Against Genocide, som blev stiftet efter Israels seneste massakre mod Gazas befolkning.

Organisationen startede med at holde en mindeceremoni foran Holocaust-museet i Jerusalem og har siden demonstreret over hele Israel. De kalder med rette Gaza for en kz-lejr.

Identificeringen med aggressor er velbeskrevet i psykoanalytisk litteratur, og de fleste forældre kender det tilmed fra deres egne børn, når disse vil gøre mod andre, hvad der er blevet gjort mod dem selv.

De forsøger ofte at forvandle et overgreb til en aktiv handling, men som oftest retter de overgrebet mod individer, der er svagere end dem selv.

Børn kan ikke uden videre rette deres aggressioner mod de skyldige, men det forventer vi, at voksne kan. Det gælder dog ikke altid dem, der har været incestofre som børn. Det sker, men heldigvis sjældent, at de som voksne selv begår incestovergreb.

Israel opfører sig i dag som børn, der ikke er blevet voksne, men som uheldigvis har fået erstattet deres børnelegetøj med rigtige våben, og fordi de ikke kan vende dem mod fortidens nazistiske bødler, vender de dem nu mod sagesløse palæstinensere.

Og uanset hvilket hykleri den amerikanske regering fremturer med i disse dage, støttes de israelske massakrer jo netop af USA. Siden Seksdageskrigen har USA støttet Israels militær med det svimlende beløb af 68 milliarder dollars.

Den amerikanske præsident kunne så let som ingenting sætte en stopper for de israelske massakrer ved at afbryde enhver støtte til landet. Men dermed ville han grave sin egen grav takket være den jødiske lobbys indflydelse.

Også den danske regering er medskyldig i massakren, for regeringen fastslår igen og igen, at Israel er en ven af Danmark. Heri er der intet nyt: Også det nazistiske Tyskland i 1930'erne og det sydafrikanske apartheidstyre i 1960'erne blev fremhævet af ledende danske politikere.

I den aktuelle situation gør udenrigsminister Martin Lidegaard sig skyldig i den mest ynkelige historieforfalskning, når han hævder, at »Israel har ret til at forsvare sig«. Palæstinenserne angriber ikke Israel i højere grad, end den danske modstandsbevægelse angreb Tyskland under krigen.

LÆS DEBATTEN

Israel har opført en halv million ulovlige bosættelser, som er fordømt af FN og af Den Internationale Domstol i Haag: de strider mod folkeretten. Men skønt Israel faktisk blev oprettet ved FN’s mellemkomst, lader landet i dag hånt om FN’s resolutioner.

USA og Danmark gik til angreb mod Irak med den begrundelse, at Saddam Hussein ikke ville samarbejde med FN. Begrundelsen var falsk, for inden krigen havde han faktisk givet FN’s våbeninspektører lov til at undersøge den ligeledes falske påstand om, at landet havde masseødelæggelsesvåben.

Hvorfor benytter USA og Danmark mon ikke samme argumentation for at komme palæstinenserne militært til undsætning?

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Israels forsvarere hævder, at det er legitimt for landet at gengælde Hamas' raketter, men overser, at den nuværende massakre mod Gaza ikke skyldes Hamas, men begrundes i et drab på tre unge israelere.

I stedet for at efterforske drabene som en kriminel handling bruger Israel dem som et påskud for en kriminel handling, nemlig en massakre på uskyldige mennesker.

LÆS ANDERS JERICHOW

Men har Hamas lov at sende raketter ind over Israel? Ja, de har samme ret som den kvinde, der med magt forsvarer sig mod en voldtægtsforbryder. Det er fuldt legitimt at forsvare sig mod en ulovlig besættelsesmagt.

Hver enkelt israelsk jøde kan holdes ansvarlig for landets ufattelige overgreb mod palæstinenserne – lige med undtagelse af dem, der i disse dage protesterer mod massakrerne.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden