Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Tegning: Mette Dreyer

Tegning: Mette Dreyer

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Jeg kører med stor fornøjelse i en bulet Berlingo

Gymnasielærer Nikolaj Theil siger at lykke kan købes for penge - men det omfatter ikke os alle.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I lørdags bliver vi af Nikolaj Theil belært om, at 'Lykken er noget, man kan købe for penge'.

Først tror man, at det er ironisk. Om ikke andet, fordi det ville være surt, når man kun har en spinkel pension. Men Theil slynger om sig med mærkevarenavne, som han vel ikke alle sammen selv kan have opfundet, selv om vi her på egnen ikke kender dem.

LÆS NIKOLAJ THEILS

Og tænk, jeg kører med stor fornøjelse i en let bulet Berlingo fra 1999, alle mine børn er – med stor stolthed – blevet trillet i arvede barnevogne, hvis mærke vi aldrig har spekuleret over, min mobiltelefon er fra før 2008, og faktisk tror jeg, at vi glæder os mere ved ’at iagttage støvpartiklerne danse i en solstråle’ end en shoppingtur i Magasin.

Jeg erindrer i hvert fald ikke, hvornår jeg sidst var i Magasin.

Det pudsige er, at ingen, jeg omgås, synes at være misundelige på andres store både, biler og barnevogne, selv om deres eget er mindre. Og som undgår mærkevarer, fordi vi ikke vil betale for, men i givet fald skulle betales for at bære rundt på reklamer.

Men vi bor så også i Vandkants- eller Udkantsdanmark, så måske er hele den menneskehed af misundelige, som Theil mener har det som ham, men ikke tør springe ud af skabet, en gruppe, som nok findes, som nok er stor; men som ikke omfatter alle.

Og ikke blot fordi de (vi) skjuler sig (os).

Det mest bekymrende er nok, at Theil som gymnasielærer – ufrivilligt? – poder sine ikke blot materialistiske, men indskrænket materialistiske synspunkter og værdier i sårbart materiale.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør
  Hør Politikens valg-podcast: En uge med store overraskelser og et ungdomsoprør

  Henter…

  Politisk kommentator Kristian Madsen og politisk redaktør Anders Bæksgaard samler op på ugens vigtigste valg-begivenheder.

 • Skyline, København.

  Politikere i Københavns kommune sagde i denne uge nej tak til H.C. Andersen Adventure Tower, som ifølge planen skulle ligge i Nordhavn og række 280 meter op i luften. Det var alligevel for højt, men de seneste årtier er de høje huse faktisk begyndt at skyde i vejret igen. Hvorfor er de tilbage? Og hvad sker der med en by, når dens huse bliver højere end kirkespir og rådhustårne?

 • Du lytter til Politiken

  Julian Assange og turen nedad
  Julian Assange og turen nedad

  Henter…

  WikiLeaks-stifteren Julian Assange blev i årevis hyldet for at starte en demokratisk revolution med sin whistleblower-platform. Siden da er han stukket af fra anklager om voldtægt i Sverige og blevet beskyldt for at samarbejde med russerne. Han har haft politisk asyl på Ecuadors ambassade i London i syv år, men i sidste uge blev han smidt på porten og anholdt af det britiske politi. Er Assange en helt eller en skurk? Og hvordan ser fremtiden ud?

Forsiden