Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Tegning: Mette Dreyer

Tegning: Mette Dreyer

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De politiske visioner er styret af McKinsey, Rambøll og Goldman Sachs

En ny lov åbner for at fylde kystnærhedszonerne med byggeprojekter af enhver tænkelig art.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

De afskyelige mord på fremragende franske kollegaer udi de bildende kunster skal ikke lade anden problematisk politisk adfærd gå i glemmebogen.

En kronik 29.12., en leder 30.12. og et læserbrev 2.1., i anledning af at Folketinget 19. december vedtog L 70 – som åbner en fremtidig ladeport for at fylde den indtil da beskyttede kystnærhedszone med byggeprojekter af enhver tænkelig art – demonstrerer klart, at man vægter konkurrencestatens mest snæversynede og kortsigtede økonomiske gevinster frem for at lytte til sin rådgiver Akademirådet eller vores folkelige naturfredningsbevægelser.

Hvad er det for et Danmark, Helle Thorning-Schmidt, Lars Løkke Rasmussen og Pia Kjærsgaard kender?

LÆS LEDER

Det siges ofte, at det danske landskab er skabt af landbruget, og sandt er det, at vi er verdens mest opdyrkede land med 62 procent under plov, men både love og en stor folkelig bevægelse, naturfredningen, har været med til at give landskabet karakter, og vores planlove har gjort os verdensberømt, fordi vi stadig har et varieret landskab, selv om stærke økonomiske og politiske kræfter har søgt at undergrave dette i stigende omfang.

En af juvelerne i denne krone har været de åbne danske kyster, som med fri og lige adgang for alle borgere til natur, sol og hav er enestående i verden; det er det Danmark, vi kender.

Da politiske visioner i dag varetages af McKinsey, Rambøll, Ernst og Young, Goldman Sachs, det uregulerede globale finansmarked, er det måske dem, der ved, hvad det er for et Danmark, vi kender

Så hvilket Danmark, Helle Thorning og Folketinget nu kender, skylder de os en god forklaring på.

Da politiske visioner i dag varetages af McKinsey, Rambøll, Ernst og Young, Goldman Sachs, det uregulerede globale finansmarked, er det måske dem, der ved, hvad det er for et Danmark, vi kender.

LÆS KRONIKEN

De konservative burde have gjort modstand mod dette overgreb på det Danmark, vi kender. Det burde have været gjort til en vindersag, men de skal jo konkurrere med Liberal Alliance om flest skattelettelser, og DF, som taler stolpe op og ned om danske værdier, svigter hver gang, når det gælder for alvor. Deres Danmark er ren opportunisme.

Det finansministerielle regime har indsnævret Danmark til kun det, der kan måles og vejes. Kun det, der i regnearkverdenen giver hård valuta på bundlinjen, gælder. Ud med Kunstakademiet, kunstmuseer, orkestre, fri forskning, humanister og nu også de åbne danske kyster – det er ikke det Danmark, vi kender.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden