Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Tegning. Per Marquard Otzen

Tegning. Per Marquard Otzen

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ytringsfriheden er blevet en mobberet

Meningen var aldrig, at ytringsfriheden skulle bruges til at angribe de svageste.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

I mine syv år i Folketinget kæmpede VS altid for ytringsfriheden. Vi ville fjerne blasfemiparagraffen, og vi ønskede ikke en racismeparagraf. Men i dag er Danmark i den særlige situation, at ytringsfriheden bruges til at angribe og latterliggøre mindretallene og de svage.

Ytringsfriheden er sikret i forfatningen i både Danmark og USA og mange andre steder. Meningen er, at ytringsfriheden skal beskytte borgerne mod statens magtmisbrug.

Meningen var aldrig, at ytringsfriheden skulle bruges som redskab til at angribe og håne de svageste i samfundet

Meningen var aldrig, at ytringsfriheden skulle bruges som redskab til at angribe og håne de svageste i samfundet. At aggressive personer som Mogens Camre (DF), Lars Hedegaard, Lars Vilks og andre – som Jyllands-Postens sensationssøgende redaktører af Muhammedtegningerne – ville anvende ytringsfriheden på denne måde, faldt os ikke ind i sin tid.

LÆS DEBAT

Hvor langt vil man gå? Vil både regering og opposition i fremtiden synes, at mobning af svage elever i skolerne skal forsvares af hensyn til ytringsfriheden?

Er man altid parat til at stille sig op i køen med fordømmelse af de svages modreaktioner uden tanke på, hvad der fremkalder dem?

Hverken min dansk- eller amerikanskjødiske familie ville bruge ytringsfriheden til at forhåne kristne eller muslimske troende. Det samme gælder jo det jødiske samfund i Danmark. Så meget mere forfærdende er det, at det er det jødiske samfund og ikke det hadefulde antimuslimske segment, som skal være offer for en utilgivelig gengældelsesaktion.

I andre dele af verden er der så meget respekt for andre menneskers tro, at man undlader at forhåne, uden at dette opleves som en begrænsning af retten til at ytre sig

Ytringsfrihed skulle gerne bruges til at skabe dialog. I andre dele af verden er der så meget respekt for andre menneskers tro, at man undlader at forhåne, uden at dette opleves som en begrænsning af retten til at ytre sig.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden