Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Tegning: Mette Dreyer

Tegning: Mette Dreyer

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Bedsteforældre er ikke tilkaldevagter

Børnefamilier har aldrig haft det bedre end i dag.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Det var dog en skrækkelig omgang klynk, man skulle læse i sin avis 31.7. fra Jeanette Friis Wøldike (’Bedsteforældrene kører på frihjul’).

Du har selv valgt at få børn i en høj alder. Hvis du havde født dine børn 10-12 år tidligere, havde du haft mange flere kræfter, både fysisk og psykisk, til at klare det arbejde, som børn trods alt er.

Børnefamilier har aldrig haft det bedre end i dag. Du har haft tre års barselsorlov. Det er muligt at tage fri på barns første sygedag. Der er mulighed for at tage omsorgsdage og forældreorlov.

Vi bedsteforældre var meget ringere stillet, men klarede os alligevel.

Vi havde jævnaldrende venner med jævnaldrende børn. Vi havde god kontakt med forældrene til de andre børn i børnehaven og skolen. Vi passede hinandens børn. Det var intet problem for os at have et eller to ekstra børn en dag/aften/nat eller weekend.

Børnene syntes, at det var spændende, og de ville gerne sove hos vennerne eller have besøg af vennerne om natten.

Der var som regel også altid en forælder, der havde fri pga. skifteholdsarbejde, afspadsering eller lignende. Vi hentede også hinandens børn fra institution, når en forælder pludselig fik overarbejde.

Jeg vil også kritisere dig for at skære alle bedsteforældre over en kam. Fordi du måske har et dårligt forhold til din mor, er det ikke det samme, som at alle bedsteforældre kører på frihjul.

Vi har syv børnebørn i alderen 0 til 14 år. Vores børn og svigerbørn har overordnede jobs med lange arbejdstider, udlandsrejser og skifteholdsarbejde.

Såfremt der er behov, passer vi børn i den udstrækning, det er os muligt. Nogle gange er de på ferie hos os i flere dage. Men vi vil også nyde vores otium og ikke være 24-timers tilkaldevagt. Vi rejser fire-fem gange årligt - også i længere tid ad gangen.

I de perioder kan vi naturligvis ikke passe børn, og det er fuldt ud accepteret af vores børn.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • 
  Folkemødet åbner. Statsminister Lars Løkke Rasmussen holder tale. Winni Grosbøll Borgmester. 
Christian Falsnæs performenskunstner får publikum sat i gang.

  Du lytter til Politiken

  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!
  14. juni: Kommer der snart en regering? Nååå nej... der er Folkemøde!

  Henter…

  Kristian Madsen og Amalie Kestler udpeger ugens vigtigste politiske begivenheder. Om regeringsdannelse og om Toga Vinstue. Og møder de politikere, som ellers burde bruge tiden på at danne en regering. Samt en der gik, og en der kom.

 • Du lytter til Politiken

  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...
  13. juni: Folkemøde - Hey, Danmark? Vi skal lige ha' en snak...

  Henter…

  I dag begynder fire dage med Folkemøde på Bornholm - uden den slags debatter, der normalt vækker de store følelser. På Folkemødet diskuterer man De Store Ting. Alt det, som det organiserede Danmark synes er væsentligt at snakke om. Men hvad er dét så?

 • 15.000 mennesker er ansat til at gennemse det indhold, som Facebook vil skåne sine brugere for – videoer af mord, henrettelser eller mishandling af børn. Men hvem er de mennesker, der hver dag renser ud i internettets allermørkeste sider? Politiken har fulgt to af dem. ​

Forsiden