Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Tegning. Mette Dreyer

Tegning. Mette Dreyer

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Er jeg gammeldags, fordi jeg er skeptisk over for homovielser?

Samfundet har i mange år har behandlet det homoseksuelle mindretal med respekt, skriver selvudnævnt mørkemand.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

På Politikens leder 26.11. må man forstå, at hvis man er skeptisk over for kirkelig vielse af homoseksuelle, så er man mørkemand, gammeldags, ude af trit med tiden. Billig argumentation, siger jeg.

LEDER

For mig at se handler sagen dels om, at vi som mennesker behandler hinanden ordentligt og med respekt, og dels om, i hvilken grad kirke og stat skal blandes sammen.

Jeg synes, at det danske samfund i dette spørgsmål i mange år har behandlet det homoseksuelle mindretal ordentligt og med respekt.

Uden at kende eventuelle juridiske nuancer mellem et registreret partnerskab og et ægteskab er min holdning, at der principielt ikke skal være forskel på den juridiske beskyttelse i de to slags parforhold.Der er tale om en ordning i forhold til samfundet, staten, og ikke til kirken - og den verdslige myndighed som giftefoged burde ikke rodes ind i præstegerningen.

I den danske lutheranske folkekirke er bryllup ikke et sakramente som i den katolske kirke - vi nøjes med dåb og nadver. Derfor så jeg også helst udviklingen gå i den retning, at alle vielser - også af mand og kvinde - skulle indgås på rådhuset, hvorefter kirken kunne velsigne forholdet, hvor man ønsker det.

Det kærlighedsforhold mellem to mennesker, der får dem til at ville leve livet sammen og ville beskytte og hjælpe hinanden - det kærlighedsforhold vil i mine øjne være den mest naturlige og oplagte opgave for kirken at velsigne, uanset om parret er heteroseksuelt eller homoseksuelt.

LÆS ARTIKEL

Selv om præstens rolle som giftefoged mellem mand og kvinde måske er så gammel og hævdvunden, at den er vanskelig at afskaffe, så bør den gammeldags sammenblanding af roller ikke udvides med nye tiltag.

De nye tiltag skal tænkes ind i den moderne tid - sagde en gammeldags mørkemand, som ifølge Politiken er ude af trit med tiden.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Vi holder sommerferie men...
  Vi holder sommerferie men...

  Henter…
 • Margethe Vestager taler til EU's kokurrencekommission, februar 2019. Photo by Aris Oikonomou / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?
  Hør podcast: Statsministerens rådgiver på ny magtfuld post - et demokratisk problem?

  Henter…

  Dagens politiske special kigger på magtfordeling og nye poster i politik, både i Bruxelles og Danmark. EU har fået nye topchefer, og herhjemme har Mette Frederiksen tildelt sin særlige rådgiver, Martin Rossen, en magtfuld position i Statsministeriet. Er det et demokratisk problem?

 • Campingpladsen på årets Roskilde Festival er åbnet og deltagerne fester mellem teltene indtil pladsen åbner onsdag.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn
  Hør podcast: Roskilde: Det sidste frirum for præstationskulturens børn

  Henter…

  Campingområdet på Roskilde Festival er et parallelsamfund - en by af luftmadrasser, øldåser og efterladte lattergaspatroner. En stærk kontrast til de unges strukturerede hverdag. Men hvordan føles friheden? Og hvordan er det lige med kærligheden, når intet er, som det plejer?

Forsiden