Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Næste:
Næste:

Tegning: Jørn Villumsen

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Sæsonen for pjækkeri er over os

Jeg giver mine elever lektier for, hvis de skal ud at rejse med familien.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Med usvigelig sikkerhed vil mailene snart tikke ind: Familien rejser til Thailand i uge 7 og 14 dage frem, så kan Mathilde få fri i uge 8?

Vi skal besøge familien i Somalia og er derfor væk i uge 6, 7 og 8. Vi skal på skiferie i uge 9, så Rasmus kommer ikke i skole i den uge. Vi vil meget gerne have lektier med, vil I venligst skrive, hvad han skal lave?

Skolernes officielle politik er, at eleverne skal afholde ferie i de planlagte ferieuger. Når elever drypvis forlader fællesskabet, giver det afbrud og forstyrrelser i klassens liv og tab af lærdom for den elev, der holder lang ferie. Men uanset hvad skolens officielle holdning er, så sker det alligevel hvert år. Forældre tager deres børn ud af skolen, når det passer dem bedst. For de har andre prioriteringer.

Elverne knyttes tættere til deres familie, uanset om turen går til et skisportssted, Thailand eller Den Anatolske Højslette

Så lad os til fælles bedste spille med i stedet for imod. Vi kan vælge at blive tøsefornærmede eller få det bedste ud af det. Alt efter temperament kan vi sige farvel og god rejse og lade eleven fare uden lektier. Eller vi kan sende hende af sted med bøger og opgaver.

JAN ANDREASEN

Engang skulle min elev Gülse og hendes familie til bryllup i provinsen Konya i Anatolien. Hun fik til opgave at fotografere brylluppet. Senere viste hun billedserien i klassen. Snakken gik om alt fra kjoler til homovielser. Eller dengang, hvor Mathilde skulle skrive dagbog fra ferien i Thailand og fotografere buddhistiske templer og klostre i Chiang Mai, som skulle vises for klassen. Rasmus fik at vide, at klassen skulle læse en roman samt nå til side 35 i matematikbogen, mens han var væk.

Han nåede både romanen og matematikken, mens han var på skiferie. Ingen tvivl om, at skolen i vores lærerøjne er det vigtigste sted i verden og, at eleverne må undvære meget ved at rejse væk.

Vores elever går glip af al deres læreres inspirerende kvalitetsundervisning. Men de får noget andet meget værdifuldt. Elverne knyttes tættere til deres familie, uanset om turen går til et skisportssted, Thailand eller Den Anatolske Højslette.

Så lad os se med milde øjne på den kommende tids ønsker om frihed fra vores undervisning.

Skolen er naturligvis vigtig. Men der er også en vigtig verden uden for skolen. Og de bånd, som knyttes tættere i familierne, skal vi huske at sætte pris på.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden