Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Tegning: Anne-marie Steen Petersen.

Tegning: Anne-marie Steen Petersen.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvornår tager arbejdsgiverne vores stress alvorligt?

Kommunerne skal bruge arbejdsmiljøorganisationerne og medarbejdernes faglige organisationer til at finde fælles løsninger.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Som formand for kommunernes løn- og personaleudvalg har Michael Ziegler afgørende betydning for offentligt ansattes arbejdsforhold og for den offentlige service. Derfor er hans tilgang til stressproblematikken i Politiken 21.2. mildest talt bemærkelsesværdig.

Undersøgelser viser, at mange offentligt ansatte særlig lærere, pædagoger, sosu-assistenter oplever, at de ikke gør arbejdet godt nok. På den baggrund bliver Michael Ziegler spurgt, om offentligt ansattes tilfredshed med arbejdet ikke også er et politisk ansvar. Jo i høj grad. Men vi har de penge, vi har.

LÆS MERE:

Jeg mener, at svaret burde have lydt: Jo i høj grad, og netop fordi medarbejdernes oplevelse af stressede arbejdsforhold er en voldsom omkostning for kommunerne, har vi har slet ikke råd til at lade være.

Når ansatte oplever stressende arbejdsforhold, reagerer de med to ting: dårligere effektivitet og højere sygefravær. Begge ting belaster kommunernes økonomi og er med til at sætte fart i en ond spiral. Oplevelsen af stressede, utilfredsstillende arbejdsforhold fører til dårligere service og utilfredse borgere.

Det handler om de ansattes sundhed såvel som kommunernes økonomi

Utilfredsheden med arbejdsforholdene fører til højere sygefravær. Højere sygefravær øger arbejdsbyrden hos kollegerne og dermed føler endnu flere sig stressede og melder sig syge.

Resultatet er stadig stigende udgifter til kommunen, som igen fører til øget pres om besparelser. Det er skruen uden ende.

Michael Ziegler og Kommunernes Landsforening burde derfor reagere med større bekymring og i stedet have fokus på, hvordan man reducerer oplevelsen af stress, hvordan vi skaber tilfredshed og hvordan man får alle ansatte til at føle sig mere værdsat.

LÆS MERE:

Derfor vil jeg foreslå kommunerne at tage stressepidemien anderledes alvorligt og arbejde med at finde løsninger frem for at fornægte problemet. Det handler om de ansattes sundhed såvel som kommunernes økonomi.

Så brug dog arbejdsmiljøorganisationerne og medarbejdernes faglige organisationer til at finde fælles løsninger.

Fra 3F’s side står vi klar til at løfte opgaven, og jeg spørger, om Michael Ziegler vil beholde hovedet i busken eller åbne op for en fælles indsats?

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden