Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Tegning: Per Marquard Otzen

Tegning: Per Marquard Otzen

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lars Løkke Rasmussen har sat Danmark på en katastrofekurs

En stor del af de syge, de handicappede, de svage ældre, de psykisk syge, de hjemløse og de arbejdsløse på kontanthjælp vil havne i permanent fattigdom på grund af regeringens politik. Det bliver dyrt.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lars Løkkes nye store mission er at få flygtninge i arbejde. Det skulle han have tænkt på, da han sidst var statsminister, og igen da han i sommer overtog statsministerposten i stedet for at prioritere symbollovgivning uden en reel betydning for antallet af asylansøgere, som ønsker at komme til Danmark.

Nu står han med helt uoverskuelige problemer netop på dette område, fordi han har været så længe om at erkende de stigende integrationsproblemer i Danmark.

Der er dog nogle helt andre forhold, som vil få endnu større betydning for det danske samfund, end de flygtninge som kommer til Danmark i disse år. Det er regeringens politik, som betyder, at flere og flere personer i det danske samfund vil blive marginaliseret.

Vi har set, at regeringen vil gennemføre et loft over kontanthjælpen samt 225 timers reglen. Vi har set beskæringer af kontanthjælpen til unge, beskæring af hjemmehjælpen og boligydelsen til de svage ældre og handicappede samt manglende bevillinger til de udsatte grupper. Bare for at nævnte nogle af de mange indgreb i livsvilkårene for de mange mennesker, som er afhængige af hjælp fra det offentlige.

På et tidspunkt vil den marginaliserede gruppes andel af befolkningen blive så stor, at det politiske system bliver nødt til at tage dem højtideligt

Et af hovedargumenterne for flere af disse indgreb er, at det skal kunne betale sig at arbejde. Det virker ikke, som om statsministeren og hans regering kan se, hvilke menneskelige konsekvenser alle disse indgreb har for de mennesker, de rammer.

PETER HUMMELGAARD

Statsministeren kan åbenbart heller ikke se konsekvenserne for det danske samfund. Med flere og flere, som bliver marginaliseret, og hvor mange bliver gjort direkte fattige, skal man have en stor grad af ligegyldighed overfor disse grupper, hvis man ikke kan se, at det vil give store problemer i fremtiden og sende Danmark på katastrofekurs.

Statsministeren har flere gange sagt, at han vil passe på Danmark. Med de politiske beslutninger, som regeringen har taget bl.a. på det sociale område, passer han ikke på hele Danmark.

Både på kort og på lang sigt vil Danmark blive opdelt således, at de marginaliserede grupper vil udgøre en større og større del af befolkningen. Det bliver dyrt for det danske samfund både på det menneskelige plan og på det økonomiske felt. Man skaber nemlig ikke flere arbejdspladser ved at gøre folk fattige.

Der kommer heller ikke flere arbejdspladser ved at skære i velfærden. Skærer man så meget i folks økonomiske muligheder, at de reelt ikke har penge til at opretholde et normalt liv i Danmark, får det bl.a. stor betydning for de mange børn, der lever i disse familier.

Men samtidig vil en stigende fattigdom uden mulighed for at forbedre sin livssituation ved at få et arbejde betyde, at en del vil finde alternative måder at få deres økonomi til at hænge sammen på. Derfor kan regeringens politik føre til en stigende mængde sort arbejde og en øget kriminalitet.

Samtidig vil de udsatte familiers børn allerede fra starten være sat bagud i forhold til deres kammerater, som ikke lever i en udsat familie. Der er fare for, at en stor del af de handicappede, de syge, de svage ældre, de psykisk syge, de hjemløse og de arbejdsløse kontanthjælpsmodtagere vil havne i permanent fattigdom.

Det er derfor ikke svært at se, at regeringens politik vil føre til flere sociale problemer og større konflikter mellem grupper i det danske samfund, som med regeringens retorik og politik bliver sat op imod hinanden. Det er en polarisering, som kun kan føre til større og større problemer med den konsekvens, at der skabes mere utryghed og flere konflikter, hvilket vil blive dyrt for det danske samfund at rette op.

PER MICHAEL JESPERSEN

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

På et tidspunkt vil den marginaliserede gruppes andel af befolkningen blive så stor, at det politiske system bliver nødt til at tage dem højtideligt.

På det tidspunkt vil konsekvenserne af regeringens fejlslagene politik have medført store menneskelige problemer for den enkelte og store økonomiske problemer for det danske samfund.

Man er derfor nødt til at bruge mange økonomiske ressourcer på igen at få de marginaliserede grupper tilbage som en naturlig del af det danske samfund.

Det bliver dyrt, men det vil ikke bare være et økonomisk problem. Disse marginaliserede grupper vil på hver deres måde i de kommende år danne deres egen identitet i de grupper, hvor de føler et fællesskab i den situation, som de er havnet i. Det tager tid at nå over disse opbyggede barrierer.

Det er alle disse ting, som statsministeren og hans regering burde have med i tankerne, inden der vedtages love, som sætter flere og flere mennesker ud i periferien af det danske samfund.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden