Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Tegning: Mette Dreyer

Tegning: Mette Dreyer

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Hvem støtter vi ved at bombe i Syrien?

Folketinget burde have krav på at få kendskab til allianceparterne, før man skal stemme om at sende danske soldater af sted.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Når Folketinget i dag skal stemme om dansk krigsdeltagelse i Syrien, er det uden at vide, hvilke grupper Danmark vil give militær støtte til.

Forsvarsministeren har nemlig ikke villet give Folketinget fuld indsigt i, hvilke grupper der skal støttes. Vi kan derfor ikke få klarhed over, om danske bomber kommer til at gavne ekstreme kræfter. Det er direkte udemokratisk, når forsvarsministeren ikke vil svare på, hvilke grupper Danmark skal hjælpe militært.

NYHED

Vi ved, at dele af koalitionen, som Saudi-Arabien og Tyrkiet, støtter ekstreme islamister. Vi ved, at grupper i Syrien, som USA tidligere har støttet, har skiftet side og nu kæmper med ekstremister.

Vi kan ikke bekæmpe ISIL ved at støtte ekstreme islamister. Det er uhørt og grænsende til det absurde, at et flertal af Folketingets partier tirsdag vil stemme ja til at sende Danmark i krig uden at vide, hvem vi går krig sammen med.

Der er mange forskellige oprørsgrupper i Syrien, og kampene bølger frem og tilbage. Samtidig er en række internationale og regionale stormagter gået ind i konflikten, så den har fået karakter af en stedfortræderkrig. Det er ikke ligegyldigt, hvem Danmark støtter, eller hvilken type indsats der gøres i den mudrede konflikt.

Hvis der er noget, man kan lære af krigene i Irak, Libyen og Afghanistan, er det netop, at bomber skaber flere ekstreme kræfter

Når Enhedslisten er imod at sende kampfly og specialstyrker til Syrien, er det ikke, fordi vi mener, at Danmark ikke skal gøre noget. Spørgsmålet er i stedet, hvad skal Danmark gøre? Hvad hjælper i kampen mod de ekstreme kræfter? Hvordan kan vi bedst bidrage til en fredelig og demokratisk løsning på konflikten? Og dér er det altså ikke ligegyldigt, hvilke grupper i konflikten man støtter.

Hvis der er noget, man kan lære af krigene i Irak, Libyen og Afghanistan, er det netop, at bomber skaber flere ekstreme kræfter. Vi bør sætte alle kræfter ind på at styrke fredsprocessen og bidrage til den humanitære genopbygning. Hvilket er netop det, som Enhedslisten og Alternativet fremsætter som forslag i Folketinget som alternativ til krigsførelse.

Folketinget burde have krav på at få kendskab til allianceparterne, før man skal stemme om at sende danske soldater af sted.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden