Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Anne-Marie Steen Petersen

Anne-Marie Steen Petersen

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

En offentlig sektor uden mål er en offentlig sektor uden retning

Når vi sætter mål for den offentlige sektor, er det for at sætte retning. Og når vi sætter retning, skal vi også følge op på, om det faktisk er dén vej, vi bevæger os.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

14.4. bragte Politiken en historie om resultatbaseret styring i den offentlige sektor.. Artiklen tog bl.a. afsæt i et litteraturreview fra Det Nationale Institut for Kommuners og Regioners Analyse og Forskning, Kora, om anvendelsen af resultatmål på offentlige velfærdsområder.

For mig fik Politiken det imidlertid til at fremstå, som om den offentlige sektor ville være bedre stillet uden mål.

LÆS ARTIKLEN

Det kunne være interessant at høre kritikernes bud på, hvordan vi skal udvikle den offentlige sektor, hvis vi ikke har sat os mål for, hvad vi vil, og indsamlet viden om, hvad vi har opnået.

Den offentlige sektor står med en række udfordringer i de kommende år, som skal løses inden for stramme økonomiske rammer. Borgernes forventninger til den offentlige service ændrer sig løbende, og den service, der blev leveret i går, er ikke nødvendigvis den samme, der skal leveres i morgen. Derfor skal den offentlige sektor løbende prioritere og sikre, at ressourcerne bliver anvendt optimalt.

Enhver god leder, der arbejder med strategi og eksekvering, ved, at der er udfordringer ved at sætte meningsfulde og skarpe mål

Når vi sætter mål for den offentlige sektor, er det for at sætte retning. Og når vi sætter retning, skal vi også følge op på, om det faktisk er dén vej, vi bevæger os.

At sætte mål og at følge op er derfor helt afgørende for, at regeringens politik omsættes til effekt for borgerne, fordi det sætter retning for de mange dygtige ledere og medarbejdere i den offentlige sektor. Enhver god leder, der arbejder med strategi og eksekvering, ved, at der er udfordringer ved at sætte meningsfulde og skarpe mål, og at indsatsen for at nå resultater ikke er gjort med en tjekliste eller en papirrapport.

Derfor er det også rigtigt, som Politiken i lederen søndag 17.4 får frem, at hvis man skal have mere ud af den offentlige sektor, kræver det bedre og intelligent styring.

LÆS LEDEREN

Det kunne også med fordel fremhæves, at Kora peger på, at vi kan blive bedre til at omsætte politiske intentioner til borgereffekt, at vi skal have bedre mål og måleredskaber, og at resultatbaseret styring ikke er one size fits all. Det er jeg helt enig i. Redskabet bliver aldrig bedre end måden, det anvendes på. Så lad os dreje diskussion over på og undersøge, hvad der skal til, for at det virker endnu bedre.

En offentlig sektor uden mål ender med at blive en offentlig sektor uden retning.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden