Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Tegning. Mette Dreyer

Tegning. Mette Dreyer

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Børn der taber, skal da også have en medalje

I børnefodbolden uddeler vi medaljer, fordi vi gerne vil anerkende indsats og deltagelse.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

HVORFOR SKAL vi have medaljer, når vi tabte? Sådan indleder Michael Johnson sit indlæg i Politiken tirsdag 28.6, hvor han sætter spørgsmålstegn ved, at der blev uddelt medaljer til DBU Københavns Beach Soccer-stævne på Amager Strand.

Michael Johnson mener, at DBU København udvander medaljebegrebet ved at give medaljer til alle børn. De lærer ikke forskellen på at vinde og tabe, lyder kritikken.

I DBU er vi først og fremmest glade for at høre, at de drenge, som Michael Johnson træner, kommer ud og får en masse gode fodboldoplevelser.

Gennem holdsport får drengene nogle vigtige værdier som f.eks. handler om at gøre sit bedste og kæmpe sammen for at opnå et fælles mål. Det er i øvrigt en vigtig egenskab, som mere end 350.000 medlemmer i ca. 1.600 fodboldforeninger på tværs af landet kan overføre til deres hverdag uden for banen uanset alder, køn og sportslige niveau.

Deltagere, der gennemfører Copenhagen Marathon, også får en medalje, uanset om de løber de 42.195 meter på 3, 4 eller 5 timer.

Hvert år afvikler DBU København i samarbejde med vores medlemsklubber i omegnen af 800 børnestævner for de mere end 5.000 børnespillere.

Ved to lejligheder anerkender vi børnenes deltagelse med medaljer: først i forbindelse med de afsluttende børnestævner i juni måned, der markerer afslutningen på sæsonen, og dernæst til vores årlige Beach Soccer-stævne på Amager Strand. I begge tilfælde er der tale om såkaldte erindringsmedaljer, som vi oplever, at rigtig mange børn er stolte over at modtage.

Jeg er helt enig i, at selvfølgelig skal børnene lære, at der er forskel på at tabe og vinde. Fodbold handler selvfølgelig også om at vinde.

Den gode træner kan lade nederlaget inspirere til læring og hårdt arbejde, mens sejre kan motivere og styrke selvtilliden. Jeg fornemmer dog, at der er tale om to forskellige opfattelser af, hvad en medalje er i denne sammenhæng. Fordi vi voksne er vant til konkurrenceidræt, forbinder vi umiddelbart medaljer med vindere – man får en medalje, fordi man er bedre end andre.

Men i børnefodbolden uddeler vi medaljer ud fra et andet perspektiv. Her gør vi det, fordi vi gerne vil anerkende indsats og deltagelse. Det har altså intet at gøre med selve kampens resultat, ligesom deltagere, der gennemfører Copenhagen Marathon, også får en medalje, uanset om de løber de 42.195 meter på 3, 4 eller 5 timer.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden