Tegning. Per marquard Otzen

Tegning. Per marquard Otzen

Debat

Vi vil gøre alt for at undgå flere sager om vold i ungdomsfængsler

Alle australiere blev dybt chokeret over billederne af vanrøgtede børn i et ungdomsfængsel i Northern Territory.

Debat

Politikens leder 31. juli 2016 ( ak), ’Australsk fangesag er et brud på Vestens værdier’, kom med en række observationer om et alvorligt emne i Australien, som kræver et svar.

Alle australiere blev dybt chokeret over billederne af vanrøgtede børn i et ungdomsfængsel i Northern Territory. Som nation har vi et grundlæggende ansvar for at beskytte vores børn. Alle børn fortjener at blive behandlet med medmenneskelighed og respekt til hver en tid.

Som reaktion på disse afsløringer har den australske statsminister, Malcolm Turnbull, nedsat en kommission til at undersøge børnebeskyttelses- og ungdomsfængselssystemerne i Northern Territory. Den hurtige reaktion fra regeringen oven på afsløringerne stemmer overens med, hvor dedikeret Australien er til at gribe ind, når menneskerettigheder bliver brudt. Regeringen i Northern Territory har også taget øjeblikkelige skridt for at håndtere de rejste problemstillinger, herunder oprettelse af en specialenhed i politistyrken i Northern Territory, der skal undersøge påstande om vold mod unge i ungdomsfængsler.

For mig som Australiens første ambassadør, der nedstammer fra Australiens oprindelige folk, er dette et emne, jeg personligt er meget engageret i

Australien tager sine forpligtelser på menneskerettighedsområdet alvorligt. Vi er stærkt loyale over for Verdenserklæringen om Menneskerettighederne og den fortsatte fremme og beskyttelse af menneskerettigheder, både i Australien og rundtom i verden. At fremme det oprindelige folks rettigheder i Australien og internationalt er en prioritering for regeringen. For mig som Australiens første ambassadør, der nedstammer fra Australiens oprindelige folk, er dette et emne, jeg personligt er meget engageret i.

LÆS MERE OM HISTORIEN: Drenge ned til 14 år klædt nøgne, slået og udsat for tåregas i australsk ungdomsfængsel Kilde: Four Corners, Australian Broadcasting Corporation

Mange af børnene i fængslet er en del af det oprindelige folk i Australien. Statsminister Turnbull nævnte, at kommissionen vil undersøge alle unge, der sidder i fængsel, selvom vi anerkender, at unge, der tilhører det oprindelige folk, er uforholdsmæssigt overrepræsenteret i ungdomsfængslerne i Northern Territory.

Margaret White, tidligere højesteretsdommer i Queensland, og Mick Gooda, den tidligere kommissær for social retfærdighed for de oprindelige australiere ved Australiens menneskerettighedskommission, er blevet udpeget til at lede kommissionen. Det er værd at bemærke, at Gooda, en gangulu-mand fra det centrale Queensland, er en af Australiens oprindelige folks mest anerkendte ledere. Statsministeren har udtalt, at det er vigtigt, at det oprindelige folk også har en stemme i kommissionen.

Kommissionen skal aflægge rapport i marts 2017. Den vil fokusere på de specifikke systemiske problemer i Northern Territory; hvordan de opstod, den manglende evne til at identificere og korrigere dem, samt hvordan vi kan introducere passende reformer. Disse konkrete tiltag vil sørge for, at den australske regering kan sikre, at lignende episoder ikke vil forekomme.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce