Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Tegning: Roald Als (arkiv)

Tegning: Roald Als (arkiv)

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Formand for LO: Regeringen svigter arbejderne i jagten på hurtige gevinster

Løkke åbner Folketinget med en skæv handlingsplan for Danmark.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Da regeringen præsenterede sit bud på, hvilken retning Danmark skal gå imod, valgte de desværre at åbne døren mod mindre velfærd, lighed og tryghed.

Pensionsalderen skal hæves, indsatsen for bedre arbejdsmiljø saves over, bekæmpelsen af social dumping er på vej ud af finansloven og regeringen lægger op til besparelser på erhvervsskolerne, selvom vi kommer til at mangle faglært arbejdskraft i fremtiden.

Alle disse besparelser starter som tal i et excel-ark, og ender som forringelser af og utryghed i vores hverdag.

Når jeg snakker med vores medlemmer, så går de op i at få en stressende eller fysisk belastende hverdag til at harmonere med fritid og familieliv. De er glade for deres arbejde, men de vil have ordentlige forhold.

Vi danskere har stemt et velfærdsflertal ind. Det ser vi gerne afspejle sig i Folketinget i dag

For hvad kan stilladsarbejderen bruge en skattesænkning til, hvis han risikerer liv og lemmer, når Arbejdstilsynet har stadig færre midler til at følge op på deres arbejde i bygge- og anlægsbranchen?

For hulen da: Regeringen svigter arbejderne i jagten på hurtige gevinster!

Og de socialpædagoger, der hver dag udsættes for et kæmpe psykologisk pres, når de arbejder med samfundets mest udsatte, risikerer nu at stå alene med problemerne. For der bliver skåret ind til benet i Arbejdstilsynet. Det betyder, at den forebyggende indsats mod psykisk hårdt arbejdsmiljø sløjfes.

FORFATTER

Det vi som samfund har brug for, er ikke en asocial 2025-plan og arbejderfjendske tiltag i finansloven. Vi har brug for et Folketing, der tør investere i befolkningens ve og vel. For hvad er pointen i at finansiere flere fladskærme til privat forbrug, hvis vi bliver kørt flade på arbejdet?

Vi danskere har stemt et velfærdsflertal ind. Det ser vi gerne afspejle sig i Folketinget i dag og under de kommende forhandlinger.

Derfor ønsker vi, at folketingspolitikerne tager besparelserne af indsatsen mod social dumping af bordet. Arbejdstilsynet skal ikke bombes 15 år tilbage, og de borgerlige partier skal holde nallerne fra pensionsalderen.

Til gengæld ser vi frem til en ny omgang trepartsforhandlinger. Vi vil sammen sørge for bedre efteruddannelse og opkvalificering af arbejdsstyrken, så vi er klar til det moderne arbejdsmarked med flere robotter og ny teknologi.

Men I første omgang må politikerne sørge for, at vi har de bedste rammer for et livslangt bidrag på arbejdsmarkedet. Det kræver mere livsværdi – ikke skattesænkninger.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden