Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Debat. Bølgerne gik højt på netdebatten i årets løb. Vi har fundet de ti mest læste debatter fra årets løb.
Foto: JENS DRESLING

Debat. Bølgerne gik højt på netdebatten i årets løb. Vi har fundet de ti mest læste debatter fra årets løb.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Her er årets saftigste debatter

Genlæs de ti debatter, som flest læsere klikkede på i 2011.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Et åbent brev fra Storebror Sverige til Lillebror Danmark. En 17-årig pige, der er træt af altid at skulle være lækker. Og en kvinde, der gør op med parforholdet.

Det er det stof, gode debatindlæg er gjort af.

Vi har været i arkivet og fundet de ti debatter, som flest læsere klikkede på i 2011, og som alle er blandt de 100 mest læste artikler overhovedet på politiken.dk i 2011.

1.

»Kære lillebror, hvad sker der?«. Sådan indledte svenske Fredrik Rubin sit debatindlæg 'Åbent brev til Danmark fra Sverige' fra februar måned.

Indlægget var motiveret af en Højesteretsafgørelse, der stadfæstede, at christianitterne ikke har tidsubegrænset brugsret til Fristaden Christiania.

Det engang så åbne og misundelsesværdige 'Lillebror Danmark' var begyndt at opføre sig som »en ængstelig gammel gubbe«, mente 'Storebror Sverige', der stod klar med et velmenende råd:

»Kære lillebror, du kan stadigvæk vende om. Åbn igen favnen, du behøver ikke at være bange«.

Det åbne brev blev årets klart mest læste debatindlæg på politiken.dk.

2.

Den 17-årige gymnasieelev Lotte Foged ramte hovedet på sømmet, da hun i marts luftede sine frustrationer over de store forventninger, der er til unge menneskers udseende, og som er »grunden til, at størstedelen af os føler os enten for tykke, for dumme, for grimme, for høje, for lave, værdiløse, you name it«.

»I den verden, hvor unge mennesker lever i dag, er det ikke bare en mulighed at se godt ud. Du bliver nødt til det. Og du skal se godt ud. For pokker, hvor skal man se godt ud. Det er ikke kun røv og maveskind, der skal sidde perfekt. Også ansigt, hår, makeup, negle, tænder og tøj skal være i orden«, skrev den 17-årige debattør.

3.

Selv om interviewet med Anja Lysholm er mindre end en uge gammelt, er det strøget direkte ind på tredjepladsen over årets mest læste debatter på politiken.dk.

Lysholm gør i interviewet op med det traditionelle monogame parforhold og slår et slag for det polyamorøse forhold.

»Det at være polyamourøs er at være åben over for at have flere parforhold, som er ligeværdige«, siger debattøren, og læserne kvitterede med klik.

4.

Den tyske professor i musikvidenskab Linda Maria Koldau leverede i juni en bredside mod humaniora på Aarhus Universitet.

»Efter 21 måneder på Aarhus Universitet, er jeg dybt chokeret over en top-down-styret uddannelsesstrategi, der allerede har berøvet flere generationer af studerende den uddannelse, de har ret til«, skrev professoren og opsummerede sin kritik i fem punkter.

Indlægget skabte voldsom debat og affødte flere debatindlæg fra både venner og fjender.

5.

Et dystert fremtidsscenarie med en rød regering ved magten er årets femtemest læste debatindlæg på politiken.dk.

Da Peter Foss, adminstrerende direktør i FOSS A/S, kiggede i krystalkuglen, så han et Danmark i 2019, der med Thorning-Schmidt i statsministeret var på statsbankerottens rand og et dansk erhvervsliv, der var bragt til standsning.

»I sommeren 2019 kunne statsminister Helle Thorning-Schmidt konstatere, at Danmark stod med verdens i særklasse største offentlige sektor og med over 60 procent af vælgerne på overførselsindkomst«, lød Foss' skrækscenarium fra februar.

6.

Danmarks unge er mere flittige, fokuserede og empatiske end generationerne, der gik forud. Men skrive kan de ikke.

Annonce

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

Det kan til gengæld ekstern lektor Kresten Schultz-Jørgensen, og i februar gjorde han det så godt og skarpt, at læserne klikkede vildt på hans kritik af ungdommens skrive- og argumentationsfærdigheder.

»De skriver som 11-årige, så er det sagt, og de ræsonnerer på nogenlunde samme niveau«, skrev den kritiske lektor.

7.

Langt de fleste børn ’med ADHD’ har blot adfærdsproblemer, som er helt normale og bunder i forældrenes interne konfliktfyldte parforhold.

Den kontroversielle udmelding kom fra Finn Korsaa, privatpraktiserende psykolog i København, der i et interview i oktober søgte at punktere 'ADHD-boblen'.

»ADHD-boblen vil briste, den dag forældre igen tør tage ansvaret for at opdrage deres børn. Når vi er klar til at tage det ansvar, tror jeg ikke, at vi længere vil kunne tale om ADHD som en epidemi«, sagde psykologen og satte dermed gang i en af efterårets største debatter.

8.

Den sidste stemme fra folketingsvalget var knap optalt, før forfatter og journalist Carsten Jensen meldte sig på banen med en skarp status over de borgerliges ti år ved magten og en opsang til den nye regering.

Indlægget affødte et væld af reaktioner - blandt andet fra forfatter Ole Hyltoft, der kritiserede Carsten Jensens brug af udtrykket »skimlede sekt af klamme kældermennesker« om Dansk Folkeparti.

HYLTOFT

9.

Anders Behring Breiviks massakre i Norge, der kostede 77 mennesker livet, gav anledning til heftig debat - også på lederplads, hvor Politiken få dage efter angrebet opfordrede stærkt indvandringskritiske debattører og politikere til at se sig selv i spejlet.

»Den frygtindgydende sandhed er, at terroristens depraverede verdensbillede deles af bekymrende mange mennesker – også i Danmark«, hed det i lederen 25. juli.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Annonce

10.

På en 10.-plads over mest læste debatter finder vi årets yngste debattør.

15-årige Oliver Ryborg var faldet over datingsitet 'Victoriamilan.dk', der opfordrer gifte til at få en affære. Rigtig skidt idé, mente den unge skribent:

»Jeg kan ikke beskrive med ord, hvor upassende det er at give voksne mennesker »spænding i tilværelsen« på bekostning af børnene, der kan få ødelagt deres tro på ægteskabets værdier – for ikke at tale om deres tro på kærligheden«, skrev han.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

Forsiden