Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon

Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Læs nu
Du har ingen artikler på din læseliste
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Museumsdirektør Frank Birkebæk foran Museet Ragnarock i Roskilde.

Museumsdirektør Frank Birkebæk foran Museet Ragnarock i Roskilde.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ven til museums­direktør er rystet: Politiken har brugt sin brutale magt på et karaktermord

Tyve anonyme kilder bruger Politiken som mikrofonholder til at tilsværte museumsdirektør Frank Birkebæk.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Kære Christian Jensen.

Jeg skriver dette åbne brev til dig, fordi jeg som ven til museumsdirektør Frank Birkebæk gennem mere end 20 år er rystet over at læse Politiken 18.05. I en stort opsat forsideartikel med opfølgning på sektionsforsiden og efterfølgende helside – tre hele sider – tilsværter din avis et menneske, der om godt to måneder går på pension efter 38 år som direktør på Roskilde Museum. Den handling kræver en forklaring.

Artiklen, der er et dårligt opkog på en tilsvarende sværteartikel i Magisterbladet fra 2015, er – som Magisterbladets forlæg – manipulerende og tendentiøs. Enhver kan se motivet: personlig hævn fra en række anonyme, der tidligere har været ansat på museet.

Det er mit gæt, at disse mennesker kender jeres to journalister, og at jeres journalister kender forfatterne til Magisterbladets smædeartikel. Det er uskønt, Christian Jensen. Tyve anonyme kilder får adgang til Politiken, der villigt lader sig bruge som medvirkende mikrofonholder. Hvordan i alverden skal den udhængte forsvare sig?

Tyve anonyme kilder får adgang til Politiken, der villigt lader sig bruge som medvirkende mikrofonholder

Er det god journalistik at basere en artikel på anonyme kilder? Er det god journalistik at sætte den udhængtes forståelige vrede til tørre i jeres gabestok? Er jeres billedvalg udtryk for ordentlighed?

Det tæller næppe over for en så skummelt fastlagt målsætning om at begå karaktermord, men alligevel vil jeg nævne for dig, at vi er mange der ikke tror på jeres anonyme kilder. Vi, der kender Frank Birkebæk, kan ikke genkende artiklens negative personkarakteristik. Det er ret enkelt at læse, at vi har at gøre med medarbejdere, der ikke har fået det, som de ville.

I stedet har vi så et museum med dygtige medarbejdere. De ukritisk angivne citater – hvis rigtighed læserne selvsagt ikke kan efterprøve – er subjektive udsagn fra folk, der har egne interesser at pleje. Disse udsagn betyder ikke, at ledelsen er galt afmarcheret.

En ledelse skal lede, og resultatet af denne ledelse er, at Roskilde Museum i dag fremstår som en meget veldrevet virksomhed, og dets leder er et ordentligt menneske, som ikke fortjener din avis’ urimelige nedsabling. Vi kan som læsere ikke vurdere udsagnenes validitet og baggrund, fordi der kujonagtigt er valgt anonymitet.

Vi ved end ikke, om der er tale om tyve eller to eller tre eller ingen anonyme. Tilbage står blot, at Politiken har brugt sin brutale magt på et karaktermord.

Du har stillet tre helsider til rådighed for servering af en skidtspand dårlig og bevidst personkvælende smudsjournalistik. Det er ikke o.k., Christian Jensen.

Det er uværdigt for Politiken. Selv om den ene af de to journalister er på vej væk – til Information – så vælger jeg at bede mig fritaget for nogen forbindelse til Politiken.

Vil du fortælle jeres abonnementsafdeling, at jeg hermed opsiger mit abonnement.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce

Annonce

Annonce

Podcasts

Forsiden