Tegning: Philip Ytournel

Tegning: Philip Ytournel

Debat

DTU lancerer alkoholfri rustur: »Man kan sagtens spille drukspil med sodavand og kakaomælk«

Øl og drinks er skiftet ud med sodavand på DTU. Studenterformand Mette Bybjerg Brock kalder det et nødvendigt opgør med det drukimage, danske studerende har.

Debat
FOR ABONNENTER

Ølbong, beer pong og Fernet Branca til morgenmad. Det årligt tilbagevendende og traditionsrige optagelsesritual starter i denne uge for tusindvis af nye studerende landet over, og billedet af af fest og alkohol er nok det, de fleste forbinder med studiernes rusture. Men det er på tide at udfordre forestillingen om, at alkohol og druk er fundamentalt for en god ryste-sammen-weekend, fortæller Mette Bybjerg Brock, som er formand for Polyteknisk Forening ved DTU. Studenterforeningen tilbyder for tredje år i træk en alternativ rustur uden alkohol. Og det er blevet en stor succes.

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

For abonnenter

Annonce

Podcasts

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen
  Hør podcast: Oscarvært - det værste job i byen

  Henter…

  Søndag er der Oscar-uddeling i Los Angeles. Og for første gang siden 1989 vil showet finde sted uden en vært – et job, som bliver kaldt det værste i Hollywood i øjeblikket. For i en tid, hvor alt er syltet ind i værdipolitiske diskussioner, kan ingen længere samle os alle i et fælles grin.

 • Kvinder efter flugt fra Baghouz i det østlige Syrien. Foto: Fadel Senna / AFP.

  Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?
  Hør podcast: Hvad skal vi gøre med syrienskrigerne, deres koner og børn?

  Henter…

  USA’s tilbagetrækning fra Syrien har gjort spørgsmålet om de danske IS-krigere højaktuelt. Skal vi tage dem hjem igen, efter at de har kæmpet for et verdensomspændende islamisk kalifat? Og har vi en forpligtelse over for de danske børn, der er blevet født undervejs i kampene?

 • Du lytter til Politiken

  Hør podcast: Overgreb i Guds navn
  Hør podcast: Overgreb i Guds navn

  Henter…

  I morgen byder pave Frans flere end 100 højtstående biskopper fra hele verden velkommen til topmøde i Vatikanet. Emnet øverst på dagsordenen er seksuelle overgreb mod børn begået af katolske præster. Men kan paven forhindre flere overgreb? Og er der overhovedet en fremtid for den katolske kirke?

Forsiden

Annonce