Få avisen leveret hele julen: 15 aviser for kun 199 kr.

I de områder, hvor boligpriserne stiger, opstår nye jobs med høj løn, mens de områder, hvor arbejdspladser lukker ned, næsten med sikkerhed vil opleve boligpriser, der står stille eller falder, siger Kristian Weise. 
Tegning: Mette Dreyer

I de områder, hvor boligpriserne stiger, opstår nye jobs med høj løn, mens de områder, hvor arbejdspladser lukker ned, næsten med sikkerhed vil opleve boligpriser, der står stille eller falder, siger Kristian Weise. Tegning: Mette Dreyer

Debat

Cevea-direktør i interview: Dit lod i boliglotteriet er afgørende for, om du bliver rig eller fattig

Boligen er den mest ulighedsskabende faktor i dagens Danmark, men der er stort set intet politisk fokus på det, mener Kristian Weise, direktør i tænketanken Cevea.

Debat
FOR ABONNENTER

Vi er et af de mest lige lande i verden, når man måler på vores indtægter. Men betragter man danskernes formuer, er vi langt mere ulige – og her er ejerskabet af en bolig det rigtige sted den afgørende faktor. Vi er ved at skabe en boligadel, som godt nok er en forholdsvis bred adel. Men de, der ikke er en del af den, står dårligt. Det bør vi som samfund være optaget af, for det betyder, at vores liv i forskellige dele af landet bliver meget forskellige«.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

For abonnenter

Annonce

Forsiden

Annonce