Kate Raworth vil have et opgør med vækst som det bærende begreb i vores samfund. Her er hun  fotograferet på Skt. Annæ Plads i København.
Foto: Jens Dresling

Kate Raworth vil have et opgør med vækst som det bærende begreb i vores samfund. Her er hun fotograferet på Skt. Annæ Plads i København.

Debat

Kvinden bag doughnut-økonomi: Det skræmmer mig, at mange økonomer tror, at økonomi er en værdineutral videnskab

Vores samfund er slave af økonomisk vækst i snæver forstand. Men vækst er alt for begrænset en målestok, når det drejer sig om at skabe samfund, som holder sig inden for naturens tålegrænser og samtidig opfylder alle menneskers grundlæggende fysiske behov. En britisk økonom har derfor lanceret en ny økonomisk tænkning.

Debat
FOR ABONNENTER

På dansk kunne man godt kalde det vaniljekransøkonomi, mener den britiske økonom Kate Raworth og smager lidt på det underlige ord vaniljekrans. Den danske titel på hendes bog er faktisk ’Doughnut-økonomi’, men en vaniljekrans er lige så godt som billede: Inde i hullet er der alvorlig menneskelig nød, som vi skal undgå. Uden for vaniljekransen ligger overbelastning af planetens tålegrænser, når det gælder ferskvand, luftforurening, klima osv.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Få fuld adgang om mindre end 2 minutter

De hurtigste bruger mindre end 1,3 minutter på at blive abonnent

Bliv abonnent for 1 kr

Annonce

Annonce

Forsiden

Annonce